×

Regisztráció

Anime: Gekijouban Doubutsu no Mori

Gekijouban Doubutsu no Mori © Nintendo • Oriental Light and Magic

Gekijouban Doubutsu no Mori (movie, 2006)

劇場版 どうぶつの森

Animal Crossing The Movie


Hossz: 87 perc
Műfaj: hétköznapi, kaland

Rendezte: Shimura Jouji
Eredeti mű: Nintendo
Írta: Matsui Aya
Karakter dizájn: Isseki Sayuri
Zene: Totaka Kazumi
Stúdió: Oriental Light and Magic

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Gekijouban Doubutsu no Mori © Nintendo / Oriental Light and Magic
Ai egy nyílt, tettrekész kedves kislány aki önálló életet kezdeni érkezett az állatok erdei falujába. Tanukichi (Tom Nook) a tanuki vegyesboltjában vállal házhozszállítói munkát. Munkája során számtalanszor végighalad kerékpárjával a falun és így lassanként megismerkedik az erdő lakóival akik mindannyian az állatvilág valamilyen prominens képviselői (ahogy ezt a produkció címe is sugallja). Sokféle érdekes szerzet lakja az erdőt, közülük Sari-val (Margie) az elefántlánnyal és Buke-vel (Rosie) a macskalánnyal kerül Ai szoros barátságba. Ehhez a lánytrióhoz csapódik később Yuu a szomszéd falu emberfiú lakója és Alberto (Alfonso) a krokodil, hogy együtt fedezzék fel egy közeli rejtett barlangban a titokzatos Seismosaurus épen maradt csontvázát és majd később ennek a felfedezésnek folyományaként megoldják a Hófesztivál egyik rejtélyét.

Ai tavasszal érkezik a faluba, a Hófesztivál pedig, ahogy a nevéből sejteni lehet télen van, de egy a téli ünnepéllyel kapcsolatos rejtélybe már tavasszal belebotlik Ai egy a tengerparton talált palacküzenet formájában. A palacküzenet instrukciókat tartalmaz a megtalálója számára "ültess el egy örökzöldet a megadott helyen és a Hófesztiválon valami nagyszerű csoda fog történni". Ahogy telnek a hónapok és érkeznek el a további évszakok újabb és újabb palacküzenetek kerülnek elő Ai háza melletti tengerparton és minden egyes újabb palack újabb a korábbiakhoz hasonló instrukciókat tartalmaz. Ai úgy dönt, hogy végrehajtja a titokzatos ismeretlen palacküzeneteiben foglaltakat, mert furdalja a kíváncsiság, hogy miféle csodára lehet általuk kilátás. Sok minden történik az év közben amelynek kapcsán nem csak az erdőlakókat magukat ismerjük meg, hanem a közöttük levő szociális kapcsolatokba is bepillantást nyerhetünk Ai és társai kalandjai során. Végül aztán a Hófesztivál napja is elérkezik és kiderül, hogy fog-e történni csoda és ha igen akkor pont az fog történni, mint amit a palacküzenetek kiagyalója szeretett volna vagy valami egészen más...?

A Doubutsu no Mori alapja egy nagysikerű N64-ra és GameCube-ra készült életszimulátor játék, amely a nemzetközi keresztségben az Animal Crossing címet kapta. A játék japán és nemzetközi verziója mutat néhány különbözőséget, egyik ilyen a szereplők nevei ezért szerepel ebben a leírásban is a japán nevek után zárójelben a nemzetközi verzió. Az anime méltó párja lett a játéknak és viszonylag hűen követi azt abból a szempontból, hogy Ai-nak is ugyanazokon a nehézségeken kell keresztülverekednie magát mint a játékosnak. A Tanukichinak végzett munkától kezdve, a speciális küldetések végrehajtásán át a falubeliekkel való jó viszony kialakításáig. Az animációra, a zenére és a seiyuu játékra sem lehet panasz. A játék 3D szereplőit nagyon szépen sikerült átültetni 2D-be és a hátterek is hozzák egy mozifilmtől elvárható magas színvonalat.

Összességében a Doubutsu no Mori egy minden korosztály által fogyasztható erőszakmentes családi mozifilm, ezért aztán senki se várjon tőle egetrengető konfliktusokat vagy nagyon komoly mondanivalót. Ennek a mozinak csak egyetlen célja van és lehet: kikapcsolódást adni és nyújtani azt az igazi slice-of-life életérzést amit az eredeti játék is képvisel. Ebből kifolyólag a játék rajongóinak és a hétköznapi történetek kedvelőinek ajánlom elsősorban figyelmébe megtekintésre.
Írta: paTKany
paTKany értékelése: 7 (jó)
2007.08.11.
28571 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Gekijouban Doubutsu no Mori © Nintendo • Oriental Light and Magic

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.