×

Regisztráció

Anime: Hoshi no Kirby

Hoshi no Kirby © Sakurai Masahiro • Warpstar / Nintendo / HAL Laboratory / CBC

Hoshi no Kirby (TV, 2001)

星のカービィ

Kirby: Right Back At Ya!


Hossz: 100 rész
Műfaj: vígjáték, fantasy, kaland, gyerekeknek

Rendezte: Yoshikawa Soji
Eredeti mű: Sakurai Masahiro
Karakter dizájn: Shimabukuro Miyuki
Stúdió: Warpstar, Nintendo, HAL Laboratory, CBC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 6.33) részletek

Hoshi no Kirby © Sakurai Masahiro / Warpstar / Nintendo / HAL Laboratory / CBC
Kirby neve a Nintendo játékosoknak ismerős lehet, hisz ő Nintendo egyik kabalája. Itt Európában nem annyira ismert, de Japánban olyan nagy nevek közé sorolják, mint Mario vagy Zelda.

És mivel Kirby őshazája Japán, így ő sem kerülhette el, hogy animét készítsenek belőle. A történet kb. 10.000 évvel ezelőtt játszódik, amikor egy Nightmare nevű élőlény létrehozoztt egy társaságot "Nightmare vállalkozás" (Nightmare Enterprises) néven. Ezek olyan szörnyek, melyek az egész univerzumot el akarják foglalni. A csillag harcosok (Star Warriors) és a galaktikus katonák (Galaxy Soldiers). A több, mint 10 000 éve tartó háborúból a Nightmare Enterprises került ki győztesen. Egyetlen egy élőlény maradt életben a Star Warrior csapatból, és ő nem más, mint Kirby. Úgy tűnik, Nightmare következő célpontja a Pop Star nevű bolygó. A Dream Land vidékben az a hír járja, hogy egy legendás hős eljön megvédelmezni őket, aki nem más, mint Kirby. Mindenki meg volt lepve, amikor Kirbyben egy kis, rózsaszín gömbölyded élőlényt láttak. Dream Land uralkodója, King Dedede nagyon féltékeny Kirbyre, és megpróbálja félreállítani Kirbyt (néha megölni) De Kirby egyedi képességének köszönhetően mindig alulmarad. A helyzet az, ugyanúgy, mint a játékokban, Kirby itt is be tudja szippantani az ellenfeleket, és felveszi a képességét. És ahogy haladunk előre a történetben, Kirby egyre erősebb lesz, és a végén le tudja győzni Nightmare-t.

A történet nagyjából ennyi. A játékban valamennyi fellelhető karakter szerepel az animében is, úgy mint például Lololo, Lalala, vagy Sir Meta Knight. Az opening, és az ending kellemes, fülbemászó. A grafika hihetetlenül aranyos, és a mozdulatok nagyon részletesen ki vannak dolgozva.

Az anime 2006-ben a 4Kids jóvoltából eljutott Amerikába is. De ismerve a céget, alaposan átszabhatták az animét, szerencsére nekem a japán verzióhoz volt szerencsém ^^'
Végszóként annyit mondanék, hogy az animét minden Nintendo fannak bátran ajánlom, de azok is nekiveselkedhednek, akik szeretik az aranyos, gyerekes karaktereket.
Írta: supermario4ever
supermario4ever értékelése: 8 (nagyon jó)
2007.09.02.
35611 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hoshi no Kirby © Sakurai Masahiro • Warpstar / Nintendo / HAL Laboratory / CBC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.