×

Regisztráció

Anime: School Days

School Days © 0verflow • TNK

School Days (TV, 2007)

スクールデイズ

Hossz: 12 rész
Műfaj: romantikus, dráma, iskolai élet, visual novel, seinen

Rendezte: Motonaga Keitaro
Eredeti mű: 0verflow
Írta: Uezu Makoto
Karakter dizájn: Goto Junji
Zene: Okubo Kaoru
Stúdió: TNK

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (38 szavazat, átlag: 6.92) részletek

School Days © 0verflow / TNK
Történetünk főszereplője Ito Makoto, egy átlagos középiskolás srác. Reggelente vonattal megy az iskolába, ahol felfigyel egy gyönyörű lányra. Nagyon megtetszik neki, de csak annyit tud róla, hogy a vele párhuzamos osztályba jár. Egyik nap előveszi a mobilját, és készít róla egy fényképet, melyet ki is tesz háttérképnek, abban reménykedve, hogy a lány így felfigyel rá. Ugyanis a mondás úgy tartja, ha a képet nem látja meg senki három hétig, a szerelem valóra válik. Azonban Makotonak nincs szerencséje. Saionji Sekai, a nagyszájú osztálytársnője és padtársa meglátja a fényképet. Egyből felismeri a lányt: ő Katsura Kotonoha. Sekai úgy dönt, segít összehozni őket, így gyorsan összebarátkozik Kotonohával, és meghívja, hogy ebédeljenek hárman a tetőn. Az ebéd során Makoto szerelmet vall a lánynak, Kotonoha pedig igent mond. Másnap Makoto meg akarja köszönni Sekainak mindazt amit érte tett, ezért megkérdezi, mit szeretne cserébe. Válasz helyett azonban a lány megcsókolja Makotot, és elrohan.
Kotonoha és Makoto bonyolult kapcsolata itt veszi kezdetét, ugyanis Sekai - bár próbálja takarni -, de érzéseket táplál a fiú iránt. Idővel egyre több lány lép be Makoto életébe: Setsuna, Sekai legjobb barátnője, valamint Otome, aki általános iskolában Makoto osztálytársa volt. Ugyanakkor számos egyéb szereplő is feltűnik az animében: Kokoro, Kotonoha kishúga; Taisuke, Makoto legjobb barátja, és Hikari, aki szerelmes Taisukéba.

Az anime alapjául egy hentai dating sim játék szolgált, melyet az 0verflow adott ki 2005-ben, és amely 21 féle befejezéssel rendelkezett, a boldog, szép befejezésektől kezdve a véres és rémisztőkig.
Az elején egyszerű, shounen animének indul a sorozat, de aztán gyorsan beindul a történet. A grafika gyönyörű, itt kiemelném, hogy sok időt fordítottak az arckifejezésekre, ha csak ránézünk a szereplők arcára, máris tudjuk, mire gondolnak. A zenék egyszerűen csodálatosak, minden egyes szám illik az adott helyzethez. Megemlíteném, hogy majdnem minden epizódnak más az ending zenéje.

Szerelem. Csalódás. Féltékenység. Bosszú. Mindez megtalálható ebben a gyönyörű, 12 részes, drámai animében. Mindenkinek ajánlom, de szigorúan csak 16 év felett.
Írta: Sekai
Sekai értékelése: 10 (mestermű)
2007.10.01.
31843 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

School Days © 0verflow • TNK

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.