×

Regisztráció

Anime: Eikoku Koi Monogatari Emma Dai Ni Maku

Eikoku Koi Monogatari Emma Dai Ni Maku © Mori Kaoru • Asia-Do

Eikoku Koi Monogatari Emma Dai Ni Maku (TV, 2007)

英国恋爱物语艾玛 第二季

Emma - A Victorian Romance: Second Act


Hossz: 12 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, történelmi, seinen

Rendezte: Kobayashi Tsuneo
Eredeti mű: Mori Kaoru
Írta: Ikeda Mamiko
Karakter dizájn: Shimizu Keiko, Kusumoto Yuko
Zene: Ryo Kunihiko
Stúdió: Asia-Do

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Eikoku Koi Monogatari Emma (TV, 2005)

Értékelések: (6 szavazat, átlag: 8.50) részletek

Eikoku Koi Monogatari Emma Dai Ni Maku © Mori Kaoru / Asia-Do
Az Eikoku Koi Monogatari Emma második sorozata ott folytatja a történetet, ahol az első sorozat befejeződött. Egy hónap telt el azóta, hogy Emma, a cselédlány elhagyta Londont, és szerelmét, William Jonest, a fiatal dzsentrit, akitől a társadalmi különbség választotta el. Emma új életet kezd távol a várostól és az emlékektől, és egy új, hatalmas házban talál munkát, ahol a sok cseléd egyike lesz. A kezdeti nehézségek után a cselédek és a kedves, kissé különc úrnő is megkedvelik az új lányt, aki ajánlólevél nélkül érkezett, és titokzatos, szomorkás atmoszféra lengi körül.
A csendes, kedves, de mégis talpraesett Emma személyére hamarosan felfigyel Hans, a mogorva kinézetű inas is, akiről kiderül, hogy komor külseje valójában kedves és megértő belsőt takar.
Eközben William Londonban küzd a szakítás fájdalmával, és a felsőbb osztály kíméletlenségével. A pletykák ugyanis gyorsan terjednek, és William ügye miatt a Jones család nehéz helyzetbe kerül, az arisztokrácia kíméletlenül próbálja kitaszítani magából a feltörekvő családot. Eleanor ismét elszánja magát, hogy megnyerje William szívét, csakhogy Emmát a sors útja ismét Londonba vezeti, így Emma és William újra találkoznak, és szembesülnek a múltjukkal.

Bár az Emma első sorozata önmagában is nagyon szép és reális történelmi-szerelmi történet volt, nagyon jó, hogy elkészült a folytatás. A második sorozatban a történet nem csak tovább folytatódik, de az addig megismert szereplők még mélyebb kifejtésére, múltjuk részletesebb bemutatására is időt szán a folytatás. A Jones, és a Campbell családok múltjáról is sok érdekes újdonságot tudhatunk meg, és új szereplőkkel is megismerkedhetünk. Emellett a korábban megismert szereplők is több árnyalattal gazdagodnak, a sorozat rövidségéhez mérten valamennyi főszereplő látványos jellemfejlődésen megy keresztül a 12 rész során. A korábban fekete-fehérnek látszó szereplők is sokkal megérthetőbbé válnak, mint Eleanor, vagy William apja.

A második sorozat szintén nagy adag ismeretet szolgáltat az akkori kor kultúrájából, szokásaiból, és jó betekintést ad a viktoriánus kor életszemléletébe. Jól átérezhető, milyen kockázatos vállalkozás a szerelmesek számára szembeszegülni a társadalmi normákkal, és hogy az embereknek sokszor saját érzéseiket kellett feladniuk, hogy családjukat megvédhessék.

Az első sorozathoz hasonlóan szintén gyönyörű, részletgazdag hátterek, és szép londoni helyszínek teszik élővé a történetet. Ami kissé különös újdonság, az a helyenként előforduló fanservice, ami egy seinen manga adaptáció esetén végülis érthető.

Én személy szerint a befejezésnél egy kicsit csalódott voltam, de összességében az Emma második sorozat az elsőhöz hasonlóan szép drámai-romantikus anime, ami nem csak tovább viszi a történetet, de közben a szereplőket is újabb vonásokkal gazdagítja. Megtekintése az első sorozat után ajánlott, elsősorban a történelmi és romantikus történetek kedvelőinek.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2007.10.15.
28405 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Eikoku Koi Monogatari Emma Dai Ni Maku © Mori Kaoru • Asia-Do

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.