×

Regisztráció

Anime: Rurouni Kenshin: Tsuioku Hen

Rurouni Kenshin: Tsuioku Hen © Sony / Studio Deen

Rurouni Kenshin: Tsuioku Hen (OVA, 1999)

るろうに剣心―明治剣客浪漫譚―追憶編

Rurouni Kenshin: Reminiscence


Hossz: 4 x 30 perc
Műfaj: akció, romantikus, dráma, történelmi

Rendezte: Furuhashi Kazuhiro
Írta: Watsuki Nobuhiro
Zene: Iwasaki Taku
Stúdió: Sony, Studio Deen

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Rurouni Kenshin (TV, 1996)

Értékelések: (104 szavazat, átlag: 9.38, #4) részletek

Rurouni Kenshin: Tsuioku Hen © Sony / Studio Deen
A 4 részből álló Rurouni Kenshin Tsuiokuhen OVA a Rurouni Kenshin TV-sorozat előzményeit, Kenshin múltját mutatja be. Ugyanakkor önálló történetként is megállja a helyét, egyáltalán nem szükséges hozzá a sorozat ismerete.

A történet a Meiji-forradalom közepén kezdődik, amikor egy orgyilkos-csapat rabszolgának eladott nőket és gyerekeket mészárol le. Egy fiú, Shinta is a rabszolgák között van. Halála elkerülhetetlennek látszik, ám ekkor megjelenik egy kardharcos, és megmenti az életét. A férfi Seijuro Hiko, elhatározza hogy a fiú mestere lesz, és átadja neki képességeit. A fiút Kenshinnek nevezi el.
Kenshin Seijuro kezei alatt nő fel, majd később elhagyja a mesterét, hogy a Bakamatsu-háborúban a forradalmárok oldalán harcoljon bérgyilkosként. A Chosu-klánhoz csatlakozik, nem hallgatva mestere intelmére, hogy a másokért való öldöklésben ő maga csak eszközzé válik. Így lesz belőle a hírhedt Hitokiri Battousai, azaz bérgyilkos kardharcos.
Kenshin egyik bérgyilkos akciójának azonban váratlan szemtanúja akad: Egy fiatal nő, a neve Tomoe. A nőnek meg kellene halnia, de mivel részeg volt azon az estén, a csapat ehelyett maga mellé veszi. Időközben a forradalmárok kénytelenek elmenekülni Kiotóból, Kenshin és Tomoe ezután együtt élnek egy kis birtokon. Az érzéketlen gyilkos és a fiatal lány között nagyon lassan kezdenek kibontakozni az érzelmek. Később kiderül, hogy kettejük találkozása nem csupán a véletlennek köszönhető volt, és a drámai befejezés elkerülhetetlenné válik...

Az OVA atmoszférája sokkal sötétebb, nyugtalanítóbb mint a TV-sorozaté, az általa bemutatott világ sokkal reálisabb. A karakterdizájn is sokkal realisztikusabb, komolyabb. Az animáció nagyon szép, részletes, tiszta. Az akciójelenetek gyorsak, izgalmasak, és meglehetősen véresek is.
Ennek ellenére mégis inkább egy lassúbb tempójú, melankólikus hangvételű filmről van szó. A romantikus és drámai szál nagyon szépen ki van dolgozva, a jellemek reálisak. A komoly, drámai animék kedvelőinek kötelező darab.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2004.03.05.
53822 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Rurouni Kenshin: Tsuioku Hen © Sony / Studio Deen

Hozzászólások:
Nagyszerű anime, az egyik legszebb drámai történetű alkotás, amihez volt szerencsém.
#1 | 2009.12.19. | írta: dunpeal1
Hozzászólás írásához jelentkezz be.