×

Regisztráció

Anime: Myself; Yourself

Myself; Yourself © Yeti • Dogakobo

Myself; Yourself (TV, 2007)

マイセルフ;ユアセルフ

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, hétköznapi, visual novel, shounen

Rendezte: Matsuda Tetsuaki, Kuroda Yasuhiro
Eredeti mű: Yeti
Írta: Go Zappa
Karakter dizájn: Hiratsuka Tomoya
Stúdió: Dogakobo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (18 szavazat, átlag: 8.56) részletek

Myself; Yourself © Yeti / Dogakobo
2007-ben járunk. Sakuranomori egy csendes kisváros a Csendes-óceán partján. Hidaka Sana 16 évesen a nagyvárosból visszaköltözik a kisvárosba, emlékei az 5 évvel ezelőtti barátokról még most is benne élnek. Unokatestvére, Oribe Aoi, legjobb barátja, Wakatsuki Syusuke és annak ikertestvére, Wakatsuki Syuri, valamint Yatsushiro Nanaka, aki romantikus érzéseket táplált Sana iránt, örömmel látják viszont. Vagy mégsem. Nanaka ugyanis első látásra felpofozza Sanát legnagyobb megdöbbenésére, igaz, a fiú nem is ismerte fel elsőre. Sana úgy veszi észre, semmi sem változott, ám a napok előrehaladtával megtudja, hogy Nanaka szörnyű eseményeken ment keresztül, amíg ő távol volt. Ám nem csak ő, majdnem mindenki a baráti körében rejteget valami múltbéli titkot, és Sana sincsen egyedül. Karórája próbálja feledtetni, vagy éppen feleleveníteni a múltat.

A Myself, Yourself 13 epizódjával bőven tartogat romantikát, drámát, de még humort is. Minden főszereplő megkapja a más sorozatoknál esetleg hiányolt karakterfejlődést, szépen megtudunk itt múltbeli eseményt, érzéseket, családi problémákat, elvesztett, vagy éppen megszerzett szerelmeket. Ez a legnagyobb előnye a sorozatnak, és sajnos egyben a hátránya is. Az 5 főszereplő, és akik még a sorozat közben hozzájuk csatlakoznak, megkapják a szükséges időt, ám van úgy, hogy egy egész epizód alatt csak másodpercekre látjuk valamelyiküket, legtöbbször valahol a háttérben, hogy aztán két mondat erejére szerepeljenek. De mivel minden karakter megkapja a maga idejét, ez nem látványosan nagy probléma.
Különösebb problémái nincsenek is a sorozatnak, a megfelelő zene mindig megvan a megfelelő pillanathoz, a humort és drámát megfelelő mennyiségben, és helyen adagolják az alkotók. A szinkronszínészekkel nem voltam teljesen megelégedve, Koshimizu Ami (Code Geass, My-Otome, Simoun, Blood+) az egyetlen, aki Nanaka zavart személyiségét nagyon jól vissza tudta adni. A többi színésszel is inkább az volt a gond, hogy hangjuk nem volt a karakternek megfelelő.
A rajzolásra nem mondanék 100%-ot, valahogy úgy éreztem, nem volt elegendő a költségvetés, és ha összehasonlítjuk az egy időben bemutatott sorozatokkal, mint a Blue Drop, Clannad, Dragonaut, ef - Tale of Memories, akkor a Myself, Yourself nagyon könnyen megkaphatja a nem túl sikeres jelzőt.

Összegezve a dolgot, érdemes megnézni, a hibái nem nagyok, és bár engem zavart a rajzolás és a szinkronhangok, kellemes 13 epizódot láttam. Figyelem! A sorozatban az öngyilkosság, az elmezavarodottság és a testvérszerelem nem tabu téma, ezeket tekintetbe véve érdemes nekikezdeni.
Írta: Ridley44Lev
Ridley44Lev értékelése: 8 (nagyon jó)
2008.01.06.
26819 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Myself; Yourself © Yeti • Dogakobo

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.