×

Regisztráció

Anime: Seirei no Moribito

Seirei no Moribito © Uehashi Nahoko • Production I.G

Seirei no Moribito (TV, 2007)

精霊の守り人

Guardian of the Sacred Spirit


Hossz: 26 rész
Műfaj: fantasy, kaland, harcművészet, természetfeletti

Rendezte: Kamiyama Kenji
Eredeti mű: Uehashi Nahoko
Írta: Kamiyama Kenji, Higaki Ryou, Suga Shotaro, Okada Shunpei, Sakurai Yoshiki
Karakter dizájn: Asou Gatou
Zene: Kawai Kenji
Stúdió: Production I.G

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (22 szavazat, átlag: 8.77) részletek

Seirei no Moribito © Uehashi Nahoko / Production I.G
Ez a történet leginkább a feudális Japánra hasonlító környezetben játszódik, némi mágiával és természeti szellemekkel fűszerezve. A főszereplő Balsa, aki nő létére mestere a lándzsának. Általában szabadúszó bérelhető testőrként dolgozik, ebből él. Van azonban egy saját küldetése, nyolc életet akar megvédeni úgy hogy közben nem öl meg senkit. Egy napon megment egy gyereket, akinek neve Chagum és a császár kisebbbik fia, más szóval egy herceg, még ha várhatóan nem is ő az örökös. Hogy a dolgok tovább bonyolódjanak, Chagumot valamilyen szellem szállta meg, így maga a császár készülődik az elpusztítására. Chagum anyjának kétségbeesett kérésére Balsa elvállalja a küldetést, hogy megvédi Chagumot apjának bérgyilkosaitól, ráadásul ő lenne a nyolcadik és egyben utolsó amire esküje kötelezi. Balsának több segítője is akad a kalandok során, többek között két barátja akiket már gyerekkora óta ismer: az idős asszony, Torogai, aki ősi sámán tudással rendelkezik, és a sámán tanítványa, Tanda, a gyógyfüvek ismerője.

Ilyen alapok mellett az ember menekülős-hadakozós igen pörgő történetre számít, és habár ez időnként igaz, mégsem ez a jellemző. A fő történti szál nagyon lassan csordogál, inkább életképek vannak, amik kiemelkedő részletességgel tárják elénk a szereplőket és az őket körülvevő világot, elbeszélésben és képi megvalósításban egyaránt. Habár Chagum sok mindent nem ismer a hétköznapi emberek világból, valójában okos és igyekvő fiú, időnként megjelenik egy kevés mágia, valamint megismerhetjük Balsa múltját is és így fogadalmának okát. Érdekes, hogy a hőseinket üldöző császári csapatok (élükön a fő császári csillagvizsgálóval, Shugával) gyakorlatilag ugyanazok végig, de motivációjuk folyamatosan változik, ahogy a Chagumot megszállt entitásról mind több derül ki. A harcok látványos mozdulatokat tartalmaznak és szépen koreografáltak, noha a küzdő felek nem rendelkeznek semmilyen természetfeletti képességgel.

Végeredményben egy nagyon szép animéről van szó, ami tökéletes minden tekintetben, leszámítva talán az időnként feltűnő kapafogú srácot, és a vontatott történetmesélést, amely két pont többeket is zavarhat. De a tökéletesen kívül mást nem lehet elvárni, hiszen nagy nevek szerepelnek a stábban: az animációért a Production I.G a felelős, a zenét Kawai Kenji szolgáltatja, az openinget pedig a L'arc-en-Ciel adja elő.
Írta: Althego
Althego értékelése: 9 (kitűnő)
2008.01.27.
27821 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Seirei no Moribito © Uehashi Nahoko • Production I.G

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.