×

Regisztráció

Anime: Blue Drop: Tenshi-tachi no Gikyoku

Blue Drop: Tenshi-tachi no Gikyoku © Yoshitomi Akihito • Gonzo / Asahi Production / BeSTACK

Blue Drop: Tenshi-tachi no Gikyoku (TV, 2007)

BLUE DROP ~天使達の戯曲~

Hossz: 13 rész
Műfaj: dráma, sci-fi, természetfeletti, yuri

Rendezte: Ohkura Masahiko
Eredeti mű: Yoshitomi Akihito
Írta: Takahashi Natsuko
Karakter dizájn: Takeda Itsuko
Zene: The Kintsuru
Stúdió: Gonzo, Asahi Production, BeSTACK

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (10 szavazat, átlag: 8.90, #75) részletek

Blue Drop: Tenshi-tachi no Gikyoku © Yoshitomi Akihito / Gonzo / Asahi Production / BeSTACK
Wakatake Marit egy csak lányokból álló bentlakásos iskolába íratják. Korábban magántanulóként élte életét, így az új környezet megviseli a lányt. Az elmúlt 4 év otthon tanulása nem volt ok nélküli. Ugyanis nem sokkal az után, hogy szüleivel a Kamikakushi nevű szigetre költöztek, egy éjjel rejtélyes körülmények között a sziget valamennyi lakója meghalt Mari kivételével, és ő sem emlékszik a történtekre. A bentlakásos iskolában Mari megismerkedik szobatársával, Haginoval, aki kedves és nyugodt lánynak tűnik. Ám bemutatkozásuk pillanatában Hagino fojtogatni kezdi Marit, pillanatokkal később pedig úgy tesz, mintha mi sem történt volna. Mari a történtek után mégis marad az iskolában, Hagino pedig ráeszmél, hogy Mari és ő már találkoztak korábban. Valamint az is kiderül, hogy Hagino nem az, akinek mutatja magát.

A Blue Drop 13 részben öleli fel egy 2004 és 2005 között megjelent sci-fi yuri manga történetét. A manga lényegében egy idegen faj és az emberek közötti háborút meséli el, a sorozat pedig a háború előtti időket mutatja be. A yuri történet elsősorban onnan ered, hogy az idegen faj, az Arume kizárólag csak nőkből áll.

A Blue Drop egy nagyon szép, kellemesen megrajzolt rövid sorozat. Nagyon szép a zenéje, és az OP zenéje is szívbemarkoló. A rajzolás kissé elmosódottnak tűnik, bár inkább azt mondanám, hogy fakó, mégsem kellemetlen a szemnek. A karakterek jók, szépen megkomponált történetet adtak az egésznek. Minden szereplő megfelelő időt kap, megfelelő helyen. A karakterek megrajzolása időnként mintha kissé elhanyagolt lenne, de ez nem túl vészes.
Történetileg két részre bontható a sorozat, egyik részét alkotja Mari története az iskolában, a másikat pedig az Arume faj. Ez kettészakítja a sorozat egységét. Mint egy flipper labda, ide-oda pattog a sztori, itt-ott összekapcsolva a dolgokat. A szinkronhangok nagyon jók, bár Akiko Yajima (Mari szinkronja) hangjával nem tudtam együtt érezni, ugyanis a Blood+ sorozatból Riku hangjával teljesen egybeolvadt számomra, és folyton ez volt a fejemben, amikor néztem.
Az utolsó epizód talán még a legkeményebbekből is könnyeket tud előcsalogatni, nagyon szép lezárást kapott a történet.

A Blue Drop talán nagyobb figyelmet kaphatott volna, ha nem kerül a képbe több jó sorozat, melyeket egy időben kezdtek vele vetíteni Japánban, gondolok itt pl. a Clannad sorozatra. Minden tekintetben tökéletes műről van szó, nagyobb vagy feltűnő hibák nélkül. Aki szereti a lassan folydogáló történeteket, egy csipet sci-fivel megáldva, az nyugodtan nézze meg, nem fog csalódni.
Írta: Ridley44Lev
Ridley44Lev értékelése: 9 (kitűnő)
2008.02.12.
53297 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Blue Drop: Tenshi-tachi no Gikyoku © Yoshitomi Akihito • Gonzo / Asahi Production / BeSTACK

Hozzászólások:
Nagyon jó anime, elkezdtem nézni, de a 6. rész után megálltam, mert annyira depressziós volt az egész, hogy nem bírtam. De gondolkodtam azon, hogy újrakezdjem.

Az openinget és az endinget is Suara énekli, talán az egyik legjobb énekesnő Japánban. Én legalábbis nagyon szeretem, több dala is meghatott. Meg hát miatta kezdtem el nézni az animét.
#3 | 2016.06.08. | írta: supermario4ever
Jó animének tűnik,de van egy kis gondom.Nem tudom hol lehetne megnézni,vagy letölteni.Valaki meg tudná írni az oldal címét??
#2 | 2012.01.07. | írta: Emi-hime
Ellépesztően jó sorozat nekem 10/10 ajánlom mindenkinek aki nem az akció orientált történetet szereti. :)
#1 | 2009.06.19. | írta: Drowned Carcass
Hozzászólás írásához jelentkezz be.