×

Regisztráció

Anime: Ranma Nibunnoichi

Ranma Nibunnoichi © Takahashi Rumiko • Shogakukan / Fuji TV

Ranma Nibunnoichi (TV, 1989)

らんま1/2

Ranma 1/2


Hossz: 161 rész
Műfaj: akció, vígjáték, romantikus, kaland

Rendezte: Mochizuki Tomomi
Eredeti mű: Takahashi Rumiko
Karakter dizájn: Nakajima Atsuko
Zene: Mori Hideharu, Kawai Kenji
Stúdió: Shogakukan, Fuji TV

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (81 szavazat, átlag: 8.47) részletek

Ranma Nibunnoichi © Takahashi Rumiko / Shogakukan / Fuji TV
A Ranma 1/2 klasszikusnak mondható az anime műfajban, biztosan nagyon sokan ismerik és szeretik a történetet. Japánban számos sorozat, OVA, movie és egyéb készült el belőle, és a rajongók minden új filmet kitörő rajongással fogadtak.
Genma Saotome és fia, Ranma harcművészet-edzésre utaztak Kínába, a híres (vagy hírhedt?) Jusenkyou-i forrásokhoz. A kínai vezetőjük felhívja figyelmüket, hogy milyen veszélyt rejtenek a kis források: Mindegyikben megfulladt egy ember, vagy egy állat, és aki beleesik valamelyikbe, attól kezdve az abban halálát lelt teremtmény formáját fogja felvenni, valahányszor csak hideg vízzel érintkezésbe kerül. És csak a forró víz képes visszaváltoztatni. De sem Ranma, sem az apja nem vesz tudomást a figyelmeztetésről. A folytatást már mindenki sejtheti... Igen, pontosan. Ranma, és Genma is beleesnek egy - egy forrásba. Méghozzá Genma a megfulladt panda forrásába, Ranma pedig a megfulladt lány forrásába esik. Genma számára a változás nem jelent túl nagy problémát, leszámítva, hogy panda formában nem tud beszélni, ezért mondanivalóját ilyenkor mindig kis táblára írja fel. Viszont a büszke Ranma számára az élet keserves fordulatot vesz: Félig lányként kell élnie.
Ráadásul Ranma apja már korábban megegyezett egy régi barátjával, Soun Tendo-val, hogy Ranma egyik lányát a három közül feleségül veszi. A választás végül Akane-ra, a legfiatalabbra esik, aki elég vad, és hirtelenharagú lány, és ezen kívül szívből gyűlöli a fiúkat. A két nővére úgy gondolja, Ranma számára az ideális vőlegény, hiszen félig lány.
A történet további részében sok más szereplőt ismerhetünk meg, közülük néhányan szintén ismeretséget kötöttek a Jusenkyou forrásokkal. Ettől kezdve különböző teremtményekké alakuló szereplőkkel, és izgalmas párviadalokkal találkozunk, amit általában Ranma, és régi "jó" ismerősei között folynak, különféle okokból. És komplikált szerelmi három-, négy-, és sokszögekbe bonyolódunk, és nyomon kísérhetjük Ranma próbálkozásait, hogy megszabaduljon az átoktól, ami ül rajta.
A történet meglehetősen szórakoztató, kicsit ferde, és nagyon aranyos. A karakterek nem annyira mélyek, mint amennyire őrültek, de nagyon egyediek: Láttál már egy 300 éves vénembert, aki a női alsóneműk után vadászik? Vagy egy fiút, akinek nulla tájékozódási képessége van, és még a saját házának kertjébe sem talál anélkül, hogy fél Japánt körbejárná? Hát mindezzel találkozhatsz a sorozatban. A történet dinamikus, bár be kell vallanunk, az animáció nem egy csúcstechnika, és a történet a harmadik sorozatra már egy icipicit unalmasnak mondható. Kivéve persze azoknak, akik addigra teljesen beleszertnek a karakterekbe ^^. Mégis, a Ranma jól sikerült alkotásnak mondható, és szerintem ideális arra az esetre, ha valaki még "frissnek" mondható az anime témában. Ezzel a sorozattal mindenki meg fogja kedvelni a műfajt, a régi rajongók pedig sok-sok vidám félórát tudnak eltölteni a részeket nézve.
Írta: Hikari
2004.03.20.
28855 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ranma Nibunnoichi © Takahashi Rumiko • Shogakukan / Fuji TV

Hozzászólások:
egyik kedvenc anime/manga nálam ^^ ahhoz képest, hogy milyen régi, nekem nagyon tetszik! első animéim közé tartozik, és egyben a nagykedvenceim közé is! :D
#1 | 2008.10.26. | írta: kati-chan
Hozzászólás írásához jelentkezz be.