×

Regisztráció

Anime: Sketchbook ~full color'S~

Sketchbook ~full color'S~ © Kobako Totan • Hal Film Maker

Sketchbook ~full color'S~ (TV, 2007)

スケッチブック ~full color'S~

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet

Rendezte: Hiraike Yoshimasa
Eredeti mű: Kobako Totan
Írta: Okada Mari
Karakter dizájn: Sugimoto Isao
Zene: Muramatsu Ken
Stúdió: Hal Film Maker

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (6 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Sketchbook ~full color'S~ © Kobako Totan / Hal Film Maker
Kajiwara Sora igen félénk lány, akinek borzasztóan nehezére esik megszólalni idegenek közelében. Így hát szavak helyett inkább rajzban fejezi ki magát, ezért csatlakozik a középiskolai művészeti klubhoz. Lassanként megismeri és megszereti a klub valamennyi tagját, vázlatfüzetétől pedig soha nem válna meg, hiszen egy átlagos nap is tele lehet olyan képekkel, amiket érdemes rajzban megörökíteni.
Amint kiderül, a klubban a többi diák is mind különc egy kicsit a maga módján, mint például Aso Natsumi, aki szeret bábok segítségével kommunikálni, a sötét kisugárzású, rejtélyes Kuga-senpai, Kate, a kanadai cserediáklány, aki gyakran keveredik fárasztó bonyodalmakba a japán írásjelekkel, a dührohamokra hajlamos, de azért kedves Negishi, vagy Kurihara-senpai, aki rajong a rovarokért. És ott van még a csirkerajongó Kasugano tanárnő, aki gyakran látható kedvenc tyúkjával fején, a kezében, vagy szárnyasokkal körülvéve.
A sorozat a klubtagok mindennapjairól szól, és legyen szó átlagos délutánról a rajzteremben, közös kirándulásról, vagy délutáni sétáról a barátokkal, a sok különböző személyiségnek köszönhetően egyik nap sem unalmas. A történetekben több-kevesebb szerepet kapnak még a környéken lakó macskák, akiket Sora előszeretettel rajzol le, vagy etet lejárt szavatosságú ételekkel. Mint kiderül, ők is valódi személyiségek, és a részek során egyszer-egyszer főszereplővé is válnak.

A 13 részes sorozat Kobako Totan négykockás mangájából készült, ennek megfelelően a mélyebb történet helyett inkább egyes érzelmekre, szituációkra helyezi a hangsúlyt. Nyugodt képeivel, kedvesen vicces, álmodozó hangulatával egy kicsit Sora szemén keresztül mutatja be nekünk a világot, a barátokról és egyszerű hétköznapokról szóló középiskolás napokat. Természetesen nem hiányozhat a sorozatból a humor, és az aranyos SD ábrázolás sem, ami alátámasztja a szituációs poénokat. A sorozat kellemes, pasztell színvilága jól illik a kedves, hétköznapi hangulathoz.
Bár a műfajon belül nem mondható kiemelkedőnek, a Sketchbook egy újabb aranyos yon-koma adaptáció, kicsit lökött, de szerethető szereplőkkel, sok helyzetkomikummal és helyenként nosztalgikus hangulattal. Jó kikapcsolódás lehet a műfaj kedvelői, és a macskarajongók számára.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2008.05.07.
31640 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Sketchbook ~full color'S~ © Kobako Totan • Hal Film Maker

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.