×

Regisztráció

Anime: Quiz Magic Academy

Quiz Magic Academy © Konami • AIC Plus / Konami

Quiz Magic Academy (OVA, 2008)

クイズマジックアカデミー

Hossz: 30 perc
Műfaj: vígjáték, iskolai élet, fantasy

Rendezte: Motonaga Keitaro
Eredeti mű: Konami
Írta: Uezu Makoto
Karakter dizájn: Horii Kumi
Zene: Hasegawa Tomoki
Stúdió: AIC Plus, Konami

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Quiz Magic Academy © Konami / AIC Plus / Konami
Az Idolm@ster és a Twin Angel után egy újabb nagysikerű játéktermi játéknak készült anime feldolgozása. A Quiz Magic Academy eredetileg ahogy a címe is mondja egy kvízjáték amelyben a játékosok az általános műveltségi kérdések mellett anime/manga/jpop és egyéb popkultúrális műfajokbeli tudásukból is összemérhetik magukat. Ehhez biztosít nagyszerű környezetet a játék fantasy helyszíne és a moe~ illetve bishounen karakterei.

Amelia-sensei osztálya hiába áll a legjobb tanulókból a vizsgákon mindig balul sül el valami. A balesetek előídézésének egyik tevékeny résztvevője pedig nem más mint Ruquia az osztály életvidám hangadója és egyben az anime főszereplője. Amelia-sensei, hogy kiköszörülje az osztálya korábbi fiaskóit azt szeretné, ha a diákjai valami lélegzetelállító mutatvánnyal állnának elő az iskolai fesztiválon, ehhez viszont elengedhetetlen hogy Ruquia és a másik főkolompos Leon kemény tréningen essen át, hogy véletlenül se ejtsenek majd hibát az előadás során. Ruquia tehát mozgalmas időszaknak néz elébe, de vajon elég lesz-e a sikerhez az, hogy csak Ruquia és Leon esik át a tréningen...?

Az anime a játék frissen megjelent Nintendo DS változatához készült bónuszként, hogy egy rövid történeten keresztül bemutassa a szereplőket és a mágusiskolát ami egyben a játék környezete is. Az anime "bónusz" jellegéből és a rendelkezésre álló 30 perc szűkösségéből kifolyólag nem várható el tőle, hogy egy több éves múlttal rendelkező játék minden aspektusát bemutassa. Az elsődleges elvárás egy ilyen animével szemben inkább az, hogy a játék rajongói egy újabb médiumban is viszontláthassák kedvenceiket úgy, hogy az nem okoz csalódást nekik. A Quiz Magic Academy pedig tökéletesen megfelel ennek a célnak, az animáció lenyűgöző, a seiyuu játék magas színvonalú és a karakterek jelleme és viselkedése sem változott az eredetihez képest.
Írta: paTKany
2008.09.13.
34641 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Quiz Magic Academy © Konami • AIC Plus / Konami

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.