×

Regisztráció

Anime: LastEXILE

LastEXILE © Chigira Koichi • Studio GONZO

LastEXILE (TV, 2003)

ラストエグザイル

Last Exile


Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, dráma, kaland, sci-fi, háború

Rendezte: Chigira Koichi
Írta: Chigira Koichi
Karakter dizájn: Murata Range
Zene: Dolce Triade, Kuroishi Hitomi
Stúdió: Studio GONZO

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (45 szavazat, átlag: 8.67) részletek

LastEXILE © Chigira Koichi / Studio GONZO
Az anime egy alternatív, Steam-Punkos világban játszódik, akinek ez mond valamit. Akinek nem, annak elmondom: Az egész olyan, mintha egy sci-fi író a 20. sz. előtt találta volna ki, így a nincs igazán elektrotechnika, mindent a gőz hajt. Jelen esetben szárny nélküli kis és nagy repülőket, vagy léghajókat.
A Last Exile világában két nagy ország terül el, Anatoray és Deussis, közöttük pedig egy óriási ciklon, a Grand Stream. A két ország állandó háborúban áll egymással, mivel Deussis kopár hófödte tájain nem túl sok minden terem, így szükségük van az ellenfél területeire.
A csatákat seregnyi gigantikus fémléghajóval vívják, ám mégsem annyira véresen, mint egy valós háborúban, ugyanis itt a csatákat a Guild (a Céh) figyeli. Ez a társaság óriási technikai fölényben van a másik két birodalomhoz képest, repülőik gyorsabbak, erősebbek mindennél. Így hát ők adják meg a szabályokat (pl. hogy hány százalékos veszteségnél kell visszavonulni), és megmentik a lezuhanó hajókat, szóval szép dolgokat csinálnak. Legalábbis a nagy közönség szerint, van ugyanis egy hajó, a Silvana, és az ő kapitánya ,Alex Row, aki sejti, hogy a Guild mégsem olyan jó szívű, mint amilyennek látszik.
A főszereplők viszont nem katonák, ők csak egyszerű Vanship vezetők, két tizenéves, Claus és Lavie. A Vanshipek kis, gyors gépek, amiknek a feladatuk az üzenet-, esetleg kisebb rakományszállítás egyik helyről a másikra. Viszont egy véletlen folytán rájuk bíznak egy csomagot, Alvis Hamilton személyében. Alvis, vagy ahogy becézik Aru, egy kb. 7 éves kislány, akiről nem túl sok mindent tudni, csak azt az egyet, hogy a Silvana-ra kell szállítani.
Így Claus és Lavie az egyetlen Guild ellen lázadó hajón köt ki, és belekeveredik a világ megmentéséért folyó harcba.

Az anime nagyon nagyon szép, annál is inkább, mert a monumentális csatákat nem rajzolták, hanem számítógéppel készítették, így az egésznek inkább olyan hatása van, mintha egy stratégiai játékkal, vagy egy szimulátorral játszanánk, mint sem, hogy csak TV-t néznék.
Hibája viszont a kicsit elkapkodott befejezés. Azaz nem minden derült ki a végén, ráadásul több főszereplő is elhalálozik.
Írta: CruelAngel
CruelAngel értékelése: 9 (kitűnő)
2004.07.24.
53704 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

LastEXILE © Chigira Koichi • Studio GONZO

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.