×

Regisztráció

Anime: 3x3 Eyes Seima Densetsu

3x3 Eyes Seima Densetsu © Takada Yuzo • Studio Junio

3x3 Eyes Seima Densetsu (OVA, 1995)

3×3 EYES 聖魔伝説

3x3 Eyes - Legend of the Divine Demon


Hossz: 3 rész
Műfaj: akció, fantasy, horror, shounen

Rendezte: Takenouchi Kazuhisa, Sayama Kiyoko
Eredeti mű: Takada Yuzo
Írta: Takenouchi Kazuhisa, Takada Yuzo
Karakter dizájn: Kumagai Tetsuya
Zene: Wada Kaoru
Stúdió: Studio Junio

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
3x3 Eyes (OVA, 1991)

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 8.67) részletek

3x3 Eyes Seima Densetsu © Takada Yuzo / Studio Junio
Az előző sorozat vége után 4 évvel főhősünkre már mint a démonok körében híres-hírhedt, harcművészetekben és démoni mágiában otthonosan mozgó alakként tekinthetünk, aki megrögzöttként keresi az elveszett szerelmét és gazdáját, akiről csak annyit tud biztosan, hogy él, mivel összekötött életerejük életben tartotta őt is az évek során.
Amint megtalálja a lányt, kezdődik újra a harc, azonban itt már, amint azt a főszereplők fellépése is sugallja, epikus szintű csatákat és küszködést hoz a film, hogy végül számtalan fordulatot véve zárja le a sztorit.

Persze el kell mondanom, ennek sincs vége, itt sincs katarzis, mindössze még addiktívabbá válik a néző számára az egész történet. Talán pont az volt a készítők célja, hogy egy 'teasert' készítsenek a mangához, ami egyrészt brilliánsan sikerült, másrészt viszont túl könnyű dolguk volt, hiszen a sztori bővelkedik olyan meglepetésekben, amik végre minket is meg tudnak lepni, és egyáltalán nem sablonosak, sőt. Néhány annyira eredeti ötletet lehet látni az animében, hogy csodálkozom, ilyen sémát miért nem vett fel a későbbi animációs ipar.

A karakterek, folytatva az előző sorozatban elkezdett példát, nagyon jól kidolgozottak, személyiségük van, ami nem annyit jelent, hogy egy adott pont körül forog minden mozzanatuk, és nem is azok miatt jegyezzük meg őket, hanem a gesztusaik miatt, amikből egyszerűen sütnek az emberi érzelmek.
Nincsenek logikátlan pontok, és nincsenek hosszú monológok, de szükség sincs rájuk, hiszen az összhatás semennyit nem változott, minden cselekedetnek megvan a maga látható avagy érezhető oka, nincsenek érezhetően kívülről belenyúlt részletek. A film atmoszférát teremt, és bármennyire is régies az animáció, az illúzió, amit pillanatok alatt felépít a kiemelkedő rajzolás, teljesen emberközelivé varázsolja minden pillanatát.
Írta: Khaos
Khaos értékelése: 9 (kitűnő)
2008.10.02.
25892 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

3x3 Eyes Seima Densetsu © Takada Yuzo • Studio Junio

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.