×

Regisztráció

Anime: Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2

Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2 © CLAMP • Sunrise

Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2 (TV, 2008)

コードギアス 反逆のルルーシュ R2

Code Geass: Lelouch of the Rebellion R2


Hossz: 25 rész
Műfaj: akció, dráma, sci-fi, mecha, pszichológiai, shounen

Rendezte: Taniguchi Goro
Eredeti mű: CLAMP
Írta: Okouchi Ichiro, Yoshino Hiroyuki
Karakter dizájn: Kimura Takahiro
Zene: Kuroishi Hitomi, Nakagawa Kotaro
Stúdió: Sunrise

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Code Geass: Hangyaku no Lelouch (TV, 2006)

Értékelések: (33 szavazat, átlag: 8.97, #66) részletek

Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2 © CLAMP / Sunrise
Egy évvel a forradalom kitörése után Lelouch korábbi szokványos iskolai életét éli. Látszólag minden megy a régi kerékvágás szerint, Britannia uralja a fél bolygót, Japán továbbra is elnyomás alatt van. Lelouch testvérével, Rolóval éli mindennapjait, akivel továbbra is eljár szerencsejátékozni. Egy ilyen nap azonban meglepetés éri. A lázadó erők támadást intéznek az épület ellen, ahol Lelouch éppen tartózkodik. A vezetőjük C.C., akinek célja, hogy Lelouch újra a forradalom vezetője legyen, és ezért emlékezteti őt a múltra. A fiú emlékeit ugyanis a Brit király saját Geass erejével kitörölte, de nem csak az övét, hanem mindenkiét, aki körülötte él az iskolában. Lelouch újra átveszi a forradalom vezetését, és közben a kínai kormányt is felhasználja terveihez, Kallen pedig saját érzéseivel küzd, nem tudván, Lelouch vagy Zero az, akiben higyjen. Viletta az iskolában tornatanárként figyeli meg a fiú mindennapjait, így Lelouch kénytelen az iskolában megjátszani, hogy emlékei nem változtak meg. Suzaku pedig a brit birodalom elit Knightmare alakulatában veszi fel a harcot Zero ellen.

A második évad pontosan ott kezdődik, ahol az előző évad utolsó epizódja befejeződött. Nagy reményekkel és feszült várakozással kezdtem neki a sorozatnak, tudván, milyen siker volt az első rész. A várakozásaim nem lettek sajnos teljes mértékben beteljesítve, de így sem szeretnék rosszat hangoztatni, mert a folytatást nem önmagában kell nézni, hanem egyben az egészet. A második évadot semmiképpen nem szabad elkezdeni az első megnézése nélkül.

Mivel az első szezon nagy rajongója vagyok, kezdeném a rossz benyomásokkal, bár igen nehéz bármiféle spoiler nélkül írni. Ami nagyon nem tetszett, hogy az alkotók túl sok szereplőt mozgatnak meg, vagy legalábbis próbálnak, és így sajnos egy-egy szereplőt néha elhanyagolnak, esetleg csak röpke másodpercekre tűnnek fel az epizódokban. Ezen kívül az alkotók túlságosan a „csavarok” világában éltek, a végére már szinte nem volt olyan epizód, ahol ne próbáltak volna Hatodik érzék stílusú csavart bevinni a történetbe. Egyes szereplők persze elbuknak, akiket megkedveltünk korábban (itt nem részletezném, hogy ki), és persze ez szomorú és kellemetlen, ugyanakkor van, hogy egy pillanat alatt bekövetkezik valaki halála, és csak egy gyors "Jé, meghalt!" érzés fut végig a gondolatainkban. Vannak szereplők, akik rosszak, majd hirtelen a jó oldalra állnak, vagy éppen fordítva, és ezzel teljesen ellaposodnak, érdektelenné válik átváltozásuk. Túlságosan új morális gondolatok nincsenek az epizódokban, inkább a karakterekkel törőddek az írók, ami előnyként is felfogható. Van egy-két viccesebb pillanat is, amik szerencsére nem lógnak ki a sorból.
De az igazán jó dolgokról is kell beszélni, és ezek az új szereplők, akik mindegyikére kellő időt áldoztak. A szinkron továbbra is frenetikus, ezzel nem volt probléma. A zene sok újat tartalmaz, már szinte jobb, mint az előző szezoné. A grafika perfekt, és mindezt HD felbonásban élvezhetjük.

A befejezés nem tartogat komolyabb meglepetést, bár a Happy End-szerű lezárás komoly hibapont szerintem. Ha a második évadot önállóan kéne osztályozni - márpedig azt is kell -, akkor egy gyenge 4-est kapna, viszont egészében a Code Geass pazar egy sorozat, és nagy esélye van arra, hogy a jövőben komoly elismerést kapjon, és talán etalonként fognak rá tekinteni.
Írta: Ridley44Lev
Ridley44Lev értékelése: 8 (nagyon jó)
2008.10.11.
35834 olvasás

Ismertető értékelése:
3.57 (jó), 7 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2 © CLAMP • Sunrise

Hozzászólások:
Szerintem is nagyon jó! A vége nem rossz, bár Lelouch-hoz jobban illett volna, ha azt a nőt öleti meg maga helyett, aki a film elején is átvette a szerepét az iskolában. Elég reaálisan volt végig vezetve a hatalmi háló. Az, hogy a birodalom gonosz uralkodója bukása után boldog, hát... Sajnos a történelem során az ilyen hatalmas birodalmak gyengülése rengeteg háborút hozott magával. Mégis talán kellett a boldogabb vég, hogy értelmét nyerjen Zero cselszövései.
#5 | 2009.08.22. | írta: Wayne Gace
Csatlakozom Lizardushoz. Nagyon tetszett a történet átgondolt bonyolódása. Külön pozitívum számomra, hogy egyetlen pontján sem éreztem az izzadság szagot. Mindenkinek ajánlom!
#4 | 2009.05.19. | írta: Jimmy
Nekem a befejezés nagyonis tetszett. Egyrészt nem egy újabb darkos animével gazdagodott a készletem, másrészt pedig a főhőst nem kellett megutálnom a végére. Ízlések és pofonok, de nekem a CODE GEASS (mindkét évad egyben) talán az egyik legjobb anime amit láttam eddig.
#3 | 2009.04.11. | írta: Lizardus
Hát nem is tudom. A vége montázs eléggé happys akart lenni. Mindenki visszatért egy jobb életbe, terhesség, házasság, az ellentétek szereplők közötti eltűnése és vajon C.C. kivel beszélgetett a végén?
Ja és nagyon tetszik a kérdésed ahogy feltetted, igazi 19 éves kérdés, tetszik. Még várok ilyet. :)
#2 | 2009.02.13. | írta: Ridley44Lev
Happy End?? Mit néztél te?
#1 | 2009.02.13. | írta: totga
Hozzászólás írásához jelentkezz be.