×

Regisztráció

Anime: Natsume Yuujinchou

Natsume Yuujinchou © Midorikawa Yuki • Brains Base

Natsume Yuujinchou (TV, 2008)

夏目友人帳

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, dráma, fantasy, természetfeletti

Rendezte: Omori Takahiro
Eredeti mű: Midorikawa Yuki
Írta: Kanemaki Kenichi
Karakter dizájn: Takata Akira
Zene: Yoshimori Makoto
Stúdió: Brains Base

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Zoku Natsume Yuujinchou (TV, 2009)
Natsume Yuujinchou San (TV, 2011)
Natsume Yuujinchou Shi (TV, 2012)

Értékelések: (19 szavazat, átlag: 8.58) részletek

Natsume Yuujinchou © Midorikawa Yuki / Brains Base
Natsume Takashi gyerekkora óta látja a szellemeket, ahogy nagyanyja, Reiko is látta őket. Szülei halála után a rokonok egymásnak adják tovább a furcsa kisfiút, aki folyton félelmetes dolgokat mond láthatatlan lényekről. Ahogy idősebb lesz, Natsume lassan megtanulja magában tartani a sokszor félelmetes élményeket. Nagyanyja azonban nem titkolta a képességét, életében számtalan szellemet győzött le, és saját szolgájává tette nevüket egy könyv formájában. Reiko halála után a könyvet az immár középiskolás Natsume örökli, és ezzel a szellemek véget nem érő áradata érkezik hozzá, akik nevüket szeretnék visszakapni, vagy épp megölni őt, és elvenni a tőle könyvet. A fiú elhatározza, hogy visszaadja valamennyi szellem nevét a tulajdonosának. Ebben segítségére lesz Nyanko-sensei, egy erős démon, aki kövér macska képében szegődik mellé. A veszélyes feladat során Natsume újabb és újabb szellemeket és sorsokat ismer meg, és ezzel együtt az emberekhez is közelebb kerül.

A Natsume Yuujinchou anime Midorikawa Yuki négy kötetes shoujo mangája alapján készült. Minden rész egy különálló történet a szellemvilág és az emberek kapcsolatáról, egy-egy újabb szellemmel a középpontban. Egyes szellemek félelmetesek, mások viccesek, megint mások pedig megtévesztésig emberszerűek, így maguk a történetek is hol viccesek és aranyosak, hol pedig inkább szomorkásak. Az eredmény egy aranyos és helyenként vicces, szívmelengető sorozat, ami szorosan kapcsolódik a japán kultúrához és szellemvilághoz.
A részek során egyre jobban megismerjük és megszeretjük a szereplőket is, és láthatjuk, ahogy Natsume egyre jobban megismeri a szellemvilág emberi odalát, és lassan megtanulja megérteni és elfogadni képességét, ezzel együtt megismeri az emberi kedvességet, barátságot és a szeretetet is.
A sorozat szereplői igazán szerethetők, legyen szó szellemekről vagy emberekről. Nyanko-sensei, a kövér macska különösen aranyos, kapcsolata Natsumével sok kedves és vicces pillanatot ad a sorozathoz.

A Natsume Yuujinchou kellemes, nyugodt anime a szeretetről, történeteivel és szép nyárias pasztellszíneivel egyfajta melegséget áraszt. A 13 epizód csak a manga felét dolgozza fel, de 2009 januárjában újabb szezonnal folytatódik majd a sorozat.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2008.10.21.
56282 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Natsume Yuujinchou © Midorikawa Yuki • Brains Base

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.