×

Regisztráció

Anime: Kidou Senkan Nadesico: The Prince of Darkness

Kidou Senkan Nadesico: The Prince of Darkness © Asamiya Kia • Xebec / Production I.G

Kidou Senkan Nadesico: The Prince of Darkness (movie, 1998)

機動戦艦ナデシコ 劇場版 The prince of darkness

Martian Successor Nadesico: The Prince of Darkness


Hossz: 87 perc
Műfaj: akció, dráma, sci-fi, mecha

Rendezte: Sato Tatsuo
Eredeti mű: Asamiya Kia
Írta: Sato Tatsuo
Karakter dizájn: Gotoh Keiji
Zene: Hattori Takayuki
Stúdió: Xebec, Production I.G

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Kidou Senkan Nadeshiko (TV, 1996)

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 7.00) részletek

Kidou Senkan Nadesico: The Prince of Darkness © Asamiya Kia / Xebec / Production I.G
Előre bocsátanám, hogy aki nem látta a sorozatot, az inkább azzal kezdje, habár ezt a filmet nem nevezhetnénk a folytatásnak.
A sorozat eseményei után járunk, körülbelül 3 évvel. Rögtön az elején egy érdekes kép fogad: Yurika és Akito halottak. A Jupiter és a Föld békét kötöttek egymással. A béke hírnökeként a Nadesico B űrhajó járja a kolóniákat. Az emberek rendszeresen használják a Tulipánokat (Chulip) a hiperugrásokhoz (boson jump). Az új hajó kapitánya az immár 13 éves Ruri Hoshino (Ruri-Ruri). A régi hajó legénysége visszatért a civil életbe a civil foglalkozásukhoz. Ám az űrben van egy csoport, aki valamilyen oknál fogva meg akarja semmisíteni a kolóniákat, a Földet és a Jupitert is.
A történet kezdetén Ruri épp egy kolóniát látogat meg, amikor ismeretlen behatoló tűnik fel, és próbál erővel bejutni az űrbázisba. Közben leáll a rendszer, kitör a pánik, és a kolónia parancsnoka minden áron el akarja pusztítani a behatolót. De feltűnik a titokzatos csoport is, és átveszik az irányítást a bázison.
Ezek után kezd el igazán zavarossá válni a történet: Martian Successorok - így hívják a csoportot - a boson-ugrásokkal kísérletezik embereken, az idegen behatoló meg akarja keresni a kedvesét, aki kulcsfontosságú az emberkísérletekben, Rurinak lesz egy testvére, a Nergalnak dolgozik Tsukuomi, szóval van némi kavar. (Aki látta a sorozatot, még az is értetlenül néz néhány helyen.)
Hogy a béke fennmaradjon, a Martian Successorokat le kell győzni. Ezért építette meg a Nergal a Nadesico C-t. Már csak legénység kéne. És ekkor elindulnak Ruriék, hogy összeverbuválják a régi legénység kemény magját.

És itt kezdődik szerintem az, amikor a film teljesen eltávolodik a sorozattól. A régi hangulatból semmi sem marad, mindenki komolyan beszél, még Ruri is leszokott a "baka"-zásról, sehol semmi Geki-punch, anime-paródia. Akad persze egy-két poén, ami főleg Izumi természetéből ered, de semmi extra. Hiányzik a romantikus szál is. Lesz benne jó pár fordulat is, és a befejezés is egész jó lett.

A grafika sokat javult a sorozathoz képest, és tökéletesen illeszkedik a film borongósabb, komorabb hangulatához. A zene szintén ehhez a hangulathoz készült, bár nagyon jó lett. Azt mondanám: filmnek kiváló, megállja a helyét, csak nem Nadesico néven.
Azoknak ajánlanám, akik szeretik az igényes mozikat, és el tudnak vonatkoztatni a bolondos előzményektől. Itt már felnőttek és megkomolyodtak az ottani gyerekek. Viszont azért kitennék rá egy 12-es karikát.
Írta: clairvoyant1
clairvoyant1 értékelése: 7 (jó)
2008.11.03.
28276 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kidou Senkan Nadesico: The Prince of Darkness © Asamiya Kia • Xebec / Production I.G

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.