×

Regisztráció

Anime: GetBackers: Dakkan'ya

GetBackers: Dakkan'ya © Ayamine Rando / Aoki Yuya • Studio DEEN

GetBackers: Dakkan'ya (TV, 2002)

ゲットバッカーズ 奪還屋

Get Backers


Hossz: 49 rész
Műfaj: akció, vígjáték, kaland, természetfeletti, shounen

Rendezte: Furuhashi Kazuhiro, Motonaga Keitaro
Eredeti mű: Ayamine Rando, Aoki Yuya
Írta: Omode Akemi
Karakter dizájn: Nakajima Atsuko
Zene: Iwasaki Taku
Stúdió: Studio DEEN

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 8.40) részletek

GetBackers: Dakkan'ya © Ayamine Rando / Aoki Yuya / Studio DEEN
A Get Backers egy visszaszerző csapat, ahol a visszaszerzés esélye "hundertprozentlich", azaz 100%-os. A banda két tagból áll: Ginji személyében a történet egyik főszereplőjét ismerjük meg. Tulajdonképpen egy nagyon szeretetreméltó, aranyos emberről van szó, aki mindenkinek segíteni akar, és mindenben a jót próbálja látni. Emellett egy különleges képességgel is meg van áldva, az pedig nem más, mint a villám. Ginji uralni, manipulálni, létrehozni tudja a villámot minden mennyiségben. A csapat másik tagja, ahogy csak Ginji hívja, fantasztikus hanglejtéssel: "Ban-chan". Ban már a komolyabb, kettégyúrtabb fajtából való személyiségét tekintve. A haja olyannyira az égnek áll, hogy nem egyszer szúrta ki a szememet nézés közben :). Valójában ő is nagyon erős, az ő ereje a Jagan-ban és a kígyókban rejlik. A jagan (fonetike: dzságán), aki nem tudná, egy ördögi szem, ami álomba tudja ejteni az embert és bármit el tud vele hitetni. A kígyókról meg annyit, hogy nem a szó szoros értelmében, tehát nem mindenhonnan kígyók másznak majd elő, hanem a testében rejlik a kígyó ereje. Kezével akkorát tud szorítani, mintha 200 kiló nyomná össze éppen az adott dolgot.

Tehát velük indul a történet, mégpedig kisebb-nagyobb feladatokkal. Sorra jönnek a szomorú emberek, akik valamijüket, ami nagyon fontos volt számukra elhagyták, és a legjobbaktól kérnek segítséget. Eleinte lehetséges, hogy unalmasnak fog tűnni, hogy mindig piti kis küldetésekre mennek a srácok, de lassacskán minden képességüket megismerhetjük, valamint a múltjukról is kaphatunk információkat. Később viszont nagyon befog indulni a sorozat, ami nálam azt jelenti, hogy 15 rész "zsinórban". Hőseink vissza fognak menni Ginji otthonába, ahol nem kis balhé van készülőben. Megismerhetünk körülbelül plusz 5-10 karaktert, akiknek nem akármilyen szuperképességük van, és mindegyikük harcot követel természetesen.
Több szót a történetről nem szeretnék ejteni, mert akkor már muszáj lenne spoilereznem, azt meg magam se díjaznám, ha az olvasó szerepében lennék.

A grafikáját tekintve szép a mű, kritikaként említeném, hogy lehetne pár helyen jobban megrajzolva az adott karakter/szituáció, de ettől eltekintve teljesen királyság. Vések pár mondatot még a zenéről is, ne maradjon ki. Két opening van az animében, bár ez várható volt, mert 49 részig egyet hallgatni kicsit bevevős téma lett volna. Az első nekem nagyon tetszik, mindig meghallgattam, a második már annyira nem nyerte el a tetszésemet, de meghallgatható, teszem hozzá. Endingekről sajnos nem tudok nagyon beszélni, mert mindig annyira pörögtem és a következőt akartam nézni, hogy egyből kikapcsoltam és raktam be a következő epizódot. :)

Egyéni vélemény így megszokottan a végére: aki ebből nem tudta kivenni, hogy számomra ez az anime mekkora istencsászár volt, az olvassa el még egyszer :). Tényleg nagyon jó, és bárkinek ajánlom, aki egy kis akcióra és még mellé egy nagy kanál humorra vágyik. Jó szórakozást hozzá!
Írta: Snake3
Snake3 értékelése: 10 (mestermű)
2008.12.31.
28445 olvasás

Ismertető értékelése:
3.60 (jó), 5 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

GetBackers: Dakkan'ya © Ayamine Rando / Aoki Yuya • Studio DEEN

Hozzászólások:
Köszönöm szépen, első ismertetőm, nyugodtan kritikáljatok rendesen, hadd tudjam mi a rossz.
#2 | 2009.01.05. | írta: Snake3
Én is ismerem ezt ar animét és nagyon szeretem és tetszik a leírásod szerintem nagyon jó
#1 | 2009.01.02. | írta: low94
Hozzászólás írásához jelentkezz be.