×

Regisztráció

Anime: Hidamari Sketch x365

Hidamari Sketch x365 © Aoki Ume • SHAFT

Hidamari Sketch x365 (TV, 2008)

ひだまりスケッチ×365

Hossz: 13 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi

Rendezte: Shinbo Akiyuki
Eredeti mű: Aoki Ume
Írta: Hasegawa Nahoko
Karakter dizájn: Ito Yoshiaki
Zene: Kikuya Tomoki
Stúdió: SHAFT

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Hidamari Sketch (TV, 2007)
Hidamari Sketch Tokubetsu hen (Special, 2007)
Hidamari Sketch x365 Tokubetsu hen (Special, 2009)
Hidamari Sketch x365 EX (OVA, 2009)
Hidamari Sketch x Hoshimittsu (TV, 2010)
Hidamari Sketch x SP (TV, 2011)

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 8.25) részletek

Hidamari Sketch x365 © Aoki Ume / SHAFT
A Hidamari Sketch x365 a Hidamari Sketch anime sorozat folytatása. Aki nem látta az előző évadot, és esetleg nem ismerné a történetet, annak jöjjön egy rövid bemutatás:
A történet főszereplője Yuno, egy aranyos lány, aki nagy örömére felvételt nyer a Yamabuki művészeti középiskolába. Mivel a Yamabuki távol van az otthonától, Yuno az iskolával szemben álló kis bérházba, a Hidamari-házba költözik, ahol a többi lakó személyében hamar új barátokra talál a szintén elsőéves Miyako, és a két másodéves, Hiro és Sae személyében. A részek során betekintést nyerhetünk a lányok mindennapjaiba, folyamatos történet helyett középiskolás életükből kiragadott hétköznapok eseményein keresztül.

A sorozatra oly jellemző sajátos animáció lényegében semmit nem változott az x365-ben sem, megmaradt a már ismerős stílus, ami sokszor szimbólumokat használ, helyenként fényképekkel vegyíti a rajzokat, és háttérnek gyakran csak különféle mintázatokat használ fel. A szereplők azonban ha lehet, még aranyosabbak, és egy kicsit részletesebb a kidolgozásuk, de az anime továbbra is tele van a jellegzetes SD karakterekkel. Ugyanígy jelen vannak a nehezen kiszúrható képi poénok is. Az új évad új openinget és endinget kapott, akárcsak az előzőek, mindkettő nagyon aranyos.

A részek továbbra sem követnek kronológiai sorrendet, jellemzően egy adott hónap egy napjának eseményeit mutatják be. Rögtön az első rész visszakalauzol minket egészen az első évad eseményei elé, és láthatjuk Yunot felvételizni a Yamabuki középiskolába, majd a beköltözését a házba, és azt, ahogy megismerkedett a többiekkel. A részek az előzőkhöz hasonlóan aranyosak és helyenként viccesek, több esetben kapcsolódnak az első sorozat részeihez, például a 4. részben látható előkészületek a kulturális fesztiválra, aminek a kimenetelét az első széria 10. részében láthattuk. De új eseményeket is láthatunk, mint például egy közös fürdőház-látogatás amin a hibbant Yoshinoya tanárnő is részt vesz, vagy Yuno szüleinek látogatása a Hidamari-házban. Az x365-ben újra megjelennek az első részből ismert mellékszereplők is, például a Hidamari-ház főbérlője, vagy sae húga, Chika-chan.

A mindkét évadra jellemző kevert időrendi sorrend miatt az x365 az előző sorozat ismerete nélkül és nézhető, de akinek tetszik, miért hagyná ki az előzményt? Ideális vidám, könnyű kikapcsolódás mindenkinek, aki szereti a hétköznapokat bemutató, aranyos animéket.
A címválasztásnak egyébként a készítők szerint kettős oka van, egyrészt a 365 az év napjainak számára utal, másrészt az emberi test normál hőmérséklete 36,5 Celsius-fok.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2009.01.08.
30724 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hidamari Sketch x365 © Aoki Ume • SHAFT

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.