×

Regisztráció

Anime: Chi's Sweet Home

Chi's Sweet Home © Konami Kanata • Madhouse Studios

Chi's Sweet Home (TV, 2008)

チーズスイートホーム

Hossz: 104 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, kawaii

Rendezte: Masuhara Mitsuyuki
Eredeti mű: Konami Kanata
Írta: Konparu Tomoko
Karakter dizájn: Kobayashi Akemi
Zene: Okada Kozue
Stúdió: Madhouse Studios

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (12 szavazat, átlag: 8.58) részletek

Chi's Sweet Home © Konami Kanata / Madhouse Studios
A Chi's Sweet Home anime sorozat Konami Kanata máig befejezetlen manga sorozatából készült. Főszereplője egy kiscica, aki véletlenül elkeveredik anyja és testvérei mellől, de egy kedves, átlagos japán család befogadja és otthont ad neki. A család tagjai Yamada apuka, Yamada anyuka, és Youhei, az óvodás kisfiuk. Bár a család társasházban lakik, ahol tilos az állattartás, nem tudnak ellenállni a kiscica aranyosságának, és úgy határoznak, megtartják, amíg nem sikerül neki más otthont találni. Persze ahogy előre sejthető, a napok múlásával egyre jobban a család szívéhez nő a kiscica, és hamarosan megfelelő nevet is adnak neki: "Chi" (azaz japánul "kicsi", de ez esetben "kisdolgot" jelent, ugyanis Chi nem szobatiszta, így a név ráragad...).

A részek során végignézhetjük, ahogy Chi egyre inkább családtaggá válik, a család pedig megismerkedik a macskatartás minden örömével és árnyoldalával. Mivel sosem tartottak állatot, minden nap új kihívás számukra, legyen szó szobatisztaságra nevelésről, látogatásról az állatorvosnál, vagy macskajáték vásárlásról. Így mindig tanulnak valamit Chiről, és találnak valami új örömöt a kis jövevényben. Chi pedig lassan elfelejti macskacsaládját, és az embercsalád lesz az igazi otthona.

Ahogy a képekből is látható, a Chi's Sweet Home nagyon aranyos, és egyszerű rajzolású anime, amiből összesen 104 epizód készült el, de ezek egyenként csupán 3 percesek.
Vicces és aranyos epizódok gyűjteménye egy kiscica életéből, ami vidám kikapcsolódás lehet minden macska- és aranyosság kedvelőnek. Kezdő macskatartóknak is hasznos lehet, mert nagyjából minden macskatartással kapcsolatos dolgot bemutat. Kikapcsolódásként bárki belenézhet, de hosszú távon lekötni csak az elszántabbakat fogja.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2009.01.08.
28502 olvasás

Ismertető értékelése:
4.40 (jó), 5 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Chi's Sweet Home © Konami Kanata • Madhouse Studios

Hozzászólások:
Hihetetlen édes anime! *-* annyira tündéri benne az a kiscica! ^^
#3 | 2012.08.23. | írta: snowcat
A legaranyosabb anime, amit valaha láttam, bár igaz a leírás, miszerint csak nagyon elszántak fogják végignézni. Chi karaktere nagyon el lett találva, mind a mozgások, amit produkál, a szemek játéka, illetve a hangja is tényleg olyan, mintha egy macskafordító program lett volna egy játékos kiscicára rátéve :3~~~.
#2 | 2009.02.28. | írta: Ayanami
Magasan ver minden mást 2008-ból.
#1 | 2009.02.26. | írta: SoonDead
Hozzászólás írásához jelentkezz be.