×

Regisztráció

Anime: Vampire Knight Guilty

Vampire Knight Guilty © Hino Matsuri • Studio DEEN

Vampire Knight Guilty (TV, 2008)

ヴァンパイア騎士 Guilty

Hossz: 13
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, thriller, horror, természetfeletti, shoujo

Rendezte: Sayama Kiyoko
Eredeti mű: Hino Matsuri
Írta: Okada Mari
Karakter dizájn: Nishida Asako
Zene: Haketa Takefumi
Stúdió: Studio DEEN

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Vampire Knight (TV, 2008)

Értékelések: (38 szavazat, átlag: 8.16) részletek

Vampire Knight Guilty © Hino Matsuri / Studio DEEN
A Vampire Knight Guilty ott veszi fel a történet fonalát, ahol a Vampire Knight letette. Zero Kaname vérének köszönhetően "felgyógyult" és a mit sem sejtő - ám továbbra is kedvesen mosolygó - Yuki társaságában továbbra is prefektusi feladataikat látják el. Ám lassan világossá válik, hogy semmi sem lesz olyan, mint korábban volt.
Yuki bármennyire is próbálja palástolni, egyre rosszabbul érzi magát. Álmatlan éjszakák, véres látomások és saját lelkiismerete gyötri a múltjával kapcsolatban, nem tud szabadulni a gondolattól, hogy valami megbocsáthatatlan, bűnös dolgot tett és ehhez Kuran Kanamének is köze van, ám bármennyire igyekszik, egyedül nem képes felszínre hozni gyermekkori emlékeit, ráadásul Kaname sem segít a kislánynak.
Zero továbbra sem hajlandó megbékélni a vámpírléttel, Yuki iránti érzéseit is egyre nehezebben tudja kordában tartani, és ha ez még nem lenne elég, ikertestvére Ichiru újra felbukkan, mi több, nappali tagozatos diákként beiratkozik az akadémiára és feltett szándéka, hogy bosszút álljon űrnője, Hio Shizuka gyilkosán.
Ezenközben egy sötét múltbéli árny közeledik fenyegetően az akadémia felé, aminek jelenlétét mindenki megérzi. Egy ősi, könyörtelen erő készül visszatérni, hogy befejezze, amit évekkel ezelőtt elkezdett, és nagyon úgy tűnik, hogy a nemeseknek is benne van a keze. Aztán elkezdődik a macska-egér játék...

Mint már azt a történet felütéséből érzékelni lehet, a Guilty jóval nyomottabb és borongósabb hangulatot ígér, mint a sorozat első fele, ám ez nem megy a történet, azon belül pedig a karakterek kárára. Azzal a finom módszerrel, amivel a VK-ban a mellékszereplők előtérbe kerültek, itt továbbmélyülnek - így pl. Aido-senpai, Ichijou, Ruka, Rima stb. - egyes szereplők figurája pedig felerősödik - így Cross Kaiené.
A főszereplők terén viszont némi változás történt. Míg az első 13 rész elég erőteljesen Zero-ra és Yukira - azonbelül is inkább Zero-ra - koncentrált, addig a másik 13 részben végre Kaname is részletesebb bemutatásra kerül. Múltbéli visszaemlékezéseinek köszönhetően megismerhetjük érzéseit, gondolatait és lassan (nagyon lassan!) céljai is világosabbá válhatnak a nézők számára. Ismét csak az ügyes munkát dícsérendő, ez az előtérbe helyezés nem bontja meg a Zero-Yuki-Kaname háromszöget, a másik két főszereplő semmit sem veszít fontosságából.
Azok, akik a nyitva hagyott kérdések és meg nem oldott rejtélyek, titkok miatt rágták le teljesen a körmüket, jelentem megnyugodhatnak, ugyanis azokra - ha nem is kimerítő - válaszokat kapunk. Kicsoda valójában Yuki, milyen kapcsolat fűzi Kuran Kanaméhez, mi Kaname valódi célja, hogyan halt meg a Kuran-házaspár, mi az az ikrek átka, ki a vámpír lovag. Ezekhez és még sok más apró, közben felvetődött kérdéshez kapunk információkat, amikkel tisztább lesz a kép, ha nem is teljes.
Mert nem szabad elfelejteni: egy 13 részes folytatásról szól a dolog, összességében egy 26 részes befejezetlen mangaadaptációról van szó, tehát nem lehet elvárni, hogy a történet kerek legyen.
A személyes véleményem az, hogy ennek ellenére jól sikerült sorozat lett belőle, viszonylag jól lezárt történet. Ám ha valakinek mégis hiánya lenne, annak valószínűleg a manga meg fogja oldani a problémáját.

A grafika, az animáció és a szinkron hozta az előző évad színvonalát, a poénos jelenetek sajnos ugyanúgy nem illenek a szituációhoz, viszont sokak örömére a romantikus és érzelmes jelenetek ha lehet, még túlfűtöttebbek lettek, sok sírás és drámai rész várja a folytatni vágyó érdeklődőt. A zenéről is csak pozitívan nyilatkozhatok, az opening az elsőéhez képest kissé furának hat - talán a táncszerű dallamosság miatt - de hamar meg lehet szokni és szeretni.

Le kell szögezni, hogy a Guilty a VK nélkül nem nézhető, tehát csak az kezdje el, aki az első évadot már látta, számos dolog nem lenne világos, még a sok visszautalás ellenére is. A vérrel nem spóroltak a készítők, úgyhogy egy 14 éves karika mindenképp elkél.
Írta: Rurouni
Rurouni értékelése: 8 (nagyon jó)
2009.01.24.
27064 olvasás

Ismertető értékelése:
4.70 (kiváló), 10 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Vampire Knight Guilty © Hino Matsuri • Studio DEEN

Hozzászólások:
Szerintem is kiváló. Magyarországon a manga még sehol sem tart,sajnos :( nyiff! remélem,azért lesz valami folytatás az animének...mert még sok minden van,ami nem derült ki...a zene megint 5 *,egyszerűen gyönyörű*-* az endinget,pedig itt is imádom(L)
Én mindenkinek ajánlok ezt a remek animét!
#2 | 2012.08.14. | írta: snowcat
Alig 2 nap alatt kivégeztem az animét. Bárki bármit mondjon is róla az én véleményem az, hogy ez egy kiváló anime. Szép rajzolással, szépen kidolgozott karakterekkel és akit érdekel a vámpír téma az mindenképp nézze meg, aki pedig fél attól, hogy egy elcsépelt dolog annak azért ajánlom mert egyszerűen jó :)
#1 | 2012.02.09. | írta: Kya
Hozzászólás írásához jelentkezz be.