×

Regisztráció

Anime: .hack//Roots

.hack//Roots (TV, 2006)


Hossz: 26 rész
Műfaj: dráma, fantasy, kaland, sci-fi

Rendezte: Mashimo Koichi
Írta: Fujii Fumiya, Ito Kazunori, Kawasaki Miwa
Karakter dizájn: Ohsawa Satoshi, Sadamoto Yoshiyuki, Hosokawa Seiichiro
Stúdió: Bee Train

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
.hack//SIGN (TV, 2002)
.hack//Liminality (OVA, 2002)
.hack//Tasogare no Udewa Densetsu (TV, 2003)
.hack//GIFT (OVA, 2003)
.hack//G.U. Trilogy (movie, 2008)
.hack//Quantum (OVA, 2011)

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 7.00) részletek


Hozzászólások:
Vigyázat az alábbi komment egy veszett .hack rajongótól érkezik:

Kicsit off: Ez most az ilyen .hack//GU éra visszaemlékezés tavasza? XD Pont most nézem újra Rootst, és játszom újra a GU játékokkal, illetve várom, hogy tokyopop megjelentesse a GU lightnoveleket. Erre nem most kerül fel .hack//Roots és GU Trilogy ismertető a kedvenc magyar animés oldalamra? XD

On: Annak idején, amikor adták Rootst, hétről hétre követtem (és fansuboltam!), az elején engem is lenyűgözött a dolog, de aztán egyre másra csak kérdések halmozódtak föl. Így jutottunk el a történet feléig. Amikor is a mellékszereplő gárda szinte teljesen lecserélődik, sőt két főszereplő is többé kevésbbé háttér szereplővé vállik. (Egyiküknek alig lesz egy-egy mondata részenként, másikuk meg ugye csak flashback karakterré vállik. Ezzel remélem nem spoiloltam el semmit. d: ) Helyettük viszont kapunk egy rakás még kevésbbé érdekes szereplőt, plusz főhősünk értelmetlen nyűglődését. Félre értés ne essék, világos és érthető, hogy miért szenved hősünk, de ennek ellenére 10-12 részt szánni rá sok, az egyéb szereplők és történetük viszont a főtörténet szempontjából majdhogynem lényegtelen.
Ráadásul számomra az abszolút röhej az az, hogy az openinget és az eyecatch-t nem cserélték le sorozat fele után, így olyan szereplők garmadáját láthatjuk bennük, akik már vagy nem szerepelnek, vagy nem úgy néznek ki, ahogy. XD
Így jutunk el végülis a sorozat utolsó előtti és utolsó részéhez, amik viszont ellentmondanak a játék történetével, mivel - talán mert már nem volt jobb ötletük? -, a rendezők úgy határoztak, hogy belerakják az utolsó előtti részbe a játék legelejét, de utána közvetlenül egyáltalán nem ott folytatják.
Mindezek után én végig vittem a .hack//GU játékokat, amik kifejezetten jók. Harcrendszer egyszerű de szórakoztató, világ szép, cselekmény fordulatos, csak épp egész GU alatt sem nagyon kapunk értelmes válaszokat egy jó pár kérdésre Roots-szal kapcsolatban.

Szóval egyelőre - majd ha újranéztem, most így egyben és nem hétről hétre követve, lehet, hogy megváltozik a véleményem - azt kell, hogy mondjam szerintem Roots legnagyobb jó indulattal is csak egy 6-os, inkább 5-ös. 7-es lenne, ha a 13. résznél, vagy max. a 18.-nál véget ért volna.
#1 | 2009.04.13. | írta: CruelAngel
Hozzászólás írásához jelentkezz be.