×

Regisztráció

Anime: .hack//G.U. Trilogy

.hack//G.U. Trilogy © .hack Conglomerate / Bandai / NAMCO / Cyber Connect 2

.hack//G.U. Trilogy (movie, 2008)


Hossz: 94 perc
Műfaj: akció, dráma, fantasy, kaland, sci-fi

Rendezte: Matsuyama Hiroshi
Írta: Niizato Hiroto, Hirotsu Saeko
Karakter dizájn: Hosokawa Seiichiro
Zene: Fukuda Chikayo, Fukuda Norikatsu, Nakata Seizo, Mitani Tomoyo
Stúdió: .hack Conglomerate, Bandai, NAMCO, Cyber Connect 2

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
.hack//SIGN (TV, 2002)
.hack//Liminality (OVA, 2002)
.hack//Tasogare no Udewa Densetsu (TV, 2003)
.hack//GIFT (OVA, 2003)
.hack//Roots (TV, 2006)
.hack//Quantum (OVA, 2011)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

.hack//G.U. Trilogy © .hack Conglomerate / Bandai / NAMCO / Cyber Connect 2
A .hack//G.U. Trilogy egy 3D animációs film, ami a három .hack//G.U. játék eseményeit dolgozza fel. Egyben közvetlen folytatása a .hack//Roots TV sorozatnak. A történetről nehéz lenne az előzmények feltárása nélkül írni, ezért aki még nem látta a .hack//Roots sorozatot, és nem szeretné előre tudni a történetet, az inkább ne olvasson tovább.

Haseo, akit a The World R:2 internetes szerepjátékban csak "Terror of Death" néven ismernek, rettegett PKK (Player Killer Killer), aki a játékostársaikat szórakozásból gyilkoló játékosok ellen harcol. Haseo cselekedete nem önzetlenségből fakad, hanem egy hat hónappal korábbi tragikus eseményből, amely során barátját, Shinot megölte egy Tri-Edge nevű karakter. Shino ezzel egyidőben a való világban kómába esett, és azóta sem ébredt fel. Haseo szeme előtt azóta egyetlen cél lebeg: újra találkozni a gyilkossal, és legyőzni őt. Egy nap Haseo útjába kerül egy lány, akinek a karaktere megszólalásig hasonlít Shinoéra. A lány, Atolli, elítéli Haseo gyilkos módszereit, de érdeklődni kezd a fiú után. Hamarosan Ovan, Haseo régi barátja is visszatér a játékba, hogy tudassa Haseoval: Tri-Edge hamarosan visszatér a helyre, ahol hat hónappal azelőtt először megjelent. Haseo számára elérkezik a bosszú ideje, amire hónapok óta várt.

A történet nagyjából megegyezik a három játék történetével, néhány kisebb módosítással és kihagyással. Mivel itt három, egyenként 30 órás játékról van szó, ezekből elkerülhetetlenül ki lett hagyva több mellékszál és szereplő is, a film csak a fő szálat dolgozza fel. Az eredmény egy lenyűgözően látványos és pörgős film lett, meggyőző animációval, lezárt, kerek történettel. Vagyis a lehetőségekből a G.U. Trilogy talán a lehető legtöbbet hozta ki. A történet meglehetősen érzelmes is, ami valahogy (nálam) egyáltalán nem volt negatívum, és jól lezárja a Roots sorozat után nyitva hagyott szálakat is, de a játék hiányában némi utánaolvasás lehet szükséges pár apróság megértéséhez. A játék ismerőinek pedig egy szemet gyönyörködtető összefoglalója a történetnek, egy kicsit más formában.

A .hack//G.U. Trilogy látványos és szép film, de önmagában nem ajánlom megnézésre senkinek. A történet átéléséhez szükséges legalább a Roots TV sorozat ismerete, a teljes megértéséhez pedig a .hack játékokat is ismerni kell. Így elmondtató, hogy ez a film kizárólag csak a .hack rajongók számára ajánlott.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2009.04.13.
30220 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

.hack//G.U. Trilogy © .hack Conglomerate / Bandai / NAMCO / Cyber Connect 2

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.