×

Regisztráció

Anime: Lady Georgie

Lady Georgie © Izawa Man / Igarashi Yumiko • Tokyo Movie Shinsha

Lady Georgie (TV, 1983)

レディ ジョージ

Hossz: 45 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, történelmi, shoujo

Rendezte: Yoshida Shigetsuga
Eredeti mű: Izawa Man, Igarashi Yumiko
Írta: Kaneko Hiroshi, Ohiroyama Noboru, Asakura Senhito
Zene: Watanabe Takei
Stúdió: Tokyo Movie Shinsha

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Lady Georgie © Izawa Man / Igarashi Yumiko / Tokyo Movie Shinsha
Ausztráliában járunk, a 19. században. Georgie egy szőke hajú vidám kislány, aki családjával egy csendes farmon él vidéken, a háborítatlan természettől körülvéve. Két bátyjával, Abel-lel és Arthur-rel elválaszthatatlanok egymástól, és Georgie rajong édesapjáért is. Azonban édesanyja valamiért mindig hűvösen viselkedik vele, ami Georgie számára sokszor fájdalmat okoz. De bátyjai mosolya, vidámsága mindig képes feledtetni vele a keserűséget. Mert Georgie nem tudja, hogy szülei és testvérei valójában nem a vér szerinti családja, és hogy apja az erdőben talált rá csecsemőként egy haldokló asszony karjaiban, aki a férfi gondjaira bízta a kislányt. Georgie egyetlen emléke valódi édesanyjától az arany karperec, amit anyja halála előtt hagyott rá, és amit azóta hord a karján anélkül, hogy tudná, mit is jelent valójában. Georgie így nevelkedik hát a kis családi farmon, de az édesanya sosem tudja igazán befogadni a szőke kislányt, aki annyira elüt saját fiaitól.
Egy napon aztán tragédia történik, és Georgie édesapja meghal. Így a gyerekek anyjukkal maradnak egyedül, és attól kezdve az édesanya még szigorúbb lesz a kislánnyal. Ahogy telnek az évek, Georgie, Abel és Arthur lassan kezdenek felnőni, és amitől az édesanyjuk legjobban félt, bekövetkezik: A két fiú szerelmes lesz a szépséges Georgie-ba, és a családi béke lassan teljesen széthullik.

A 45 részes sorozat Izawa Man és Igarashi Yumiko Georgie! című mangáját dolgozza fel. Klasszikus shoujo anime, amely a műfaj talán egyik legismertebb darabja. A shoujo animék valamennyi jegyét magán viseli, szélsőségesen érzelmes és drámai szerelmi történet, ami valósághűen kelti életre a szereplőket, a nyiladozó szerelmet, a két testvér konfliktusát, ami a történet legvégéig kitart. Georgie nagyon aranyos, ártatlan, jószívű és őszinte főhősnő, aki valódi érzelmeket tud kelteni a nézőben.
A történet végigkíséri Georgie-t és testvéreit gyerekkoruktól egészen fiatal felnőtté válásukig, központban végig a folyamatos változással. Bemutatja, ahogy az ártatlan gyerekszerelem szenvedélyes szerelmi háromszöggé válik, majd belép a képbe egy harmadik fiú, egy fiatal angol nemes, Lowell is, akibe Georgie beleszeret. Miután Georgie megtudja az igazságot családjáról, a fiút követve Londonba indul, hogy kinyomozza saját múltját, de szembesülnie kell az angol arisztokrácia kegyetlenségével is.

A sorozat talán legerősebb részei azok, amelyek a lassan felnőtté váló gyerekek nyiladozó szerelmét mutatják be, és viccesen romantikusak, de a sorozat vége sajnos történetileg kicsit gyengére sikerült, és a befejezés is némileg nyitott maradt. Ennek ellenére nagyon szép, romantikus történet, ami bár erősen melodrámai, egyáltalán nem klisések a helyzetek vagy a szereplők, hanem hihetőek, érzelemgazdagok. Erre az egyik legjobb példa az édesanya, aki egyszerre okolja a lányt, de bűntudata is van miatta, hogy nem szereti sajátjaként.
Bár az animáció a korának megfelelően elég régies, az anime adaptáció megtartotta a manga részletességét, csodálatosan szép karaktereit, így a szereplők arca szinte sugározza az érzelmeket.
A Lady Georgie a klasszikus shoujo kedvelői számára kihagyhatatlan darab, a szerelmi (melo)drámák kedvelőinek is feltétlenül ajánlott.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2009.07.17.
35645 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Lady Georgie © Izawa Man / Igarashi Yumiko • Tokyo Movie Shinsha

Hozzászólások:
Ezt egyszer muszáj lesz megnéznem.
#1 | 2011.11.14. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.