×

Regisztráció

Anime: Mujin Wakusei Survive

Mujin Wakusei Survive © Komemura Masashi • Madhouse Studios / Telecom Animation Film

Mujin Wakusei Survive (TV, 2003)

無人惑星サヴァイヴ

Uninhabited Planet Survive


Hossz: 52 rész
Műfaj: dráma, kaland, sci-fi

Rendezte: Yano Yuichiro
Eredeti mű: Komemura Masashi
Írta: Yonemura Shoji
Karakter dizájn: Takiguchi Teiichi, Eguchi Hisashi
Zene: Haketa Takefumi
Stúdió: Madhouse Studios, Telecom Animation Film

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Mujin Wakusei Survive © Komemura Masashi / Madhouse Studios / Telecom Animation Film
A történet a 22. században játszódik, amikor a technológia fejlettsége új korszakot nyitott az emberiség számára. Hátrahagyva a lakhatatlanná vált Földet az emberiség kirajzott az űrbe, közeli és távoli bolygókon kolóniák sokaságát hozva létre.
Főhősünk, a talpraesett 14 éves lány, Luna a Mars szülötte, aki szüleit gyerekkorában elvesztette, és azóta beszélő robotmacskájával, Chaco-val él kettesben. Luna űrkutató szeretne lenni, így a neves Soria űriskolába iratkozik. Az iskola űrkirándulást szervez a diákok számára, de az űrhajón baleset történik. Luna hat másik osztálytársával együtt elszakad a többiektől, és a mentőhajójuk gravitációs viharba keveredik. Túlélve a vihart egy ismeretlen bolygón landolnak, ami külsőre a Földhöz hasonlatos, de emberi civilizációnak nyoma sincs. A hét gyerekre vár a feladat, hogy a lakatlan bolygón közös erővel küzdjenek a túlélésért, és megtalálják a hazavezető utat.

Az Uninhabited Planet Survive néha vicces, néha drámai, de végig izgalmas sorozat sokfajta színes karakterrel, akik különböző kalandokat élnek át a lakatlan bolygón. Természetesen ahányan vannak, annyiféle személyiség van köztük: Az optimista és segítőkész Luna, a komoly, céltudatos Menori, a félénk Scharla, a zárkózott Kaoru, az elkényeztetett bajkeverő Howard, a csendes és megbízható Bell, és a műszaki zseni Shingo. Az első ránézésre klisés szereplők mindegyike megkapja a saját háttértörténetét a sorozat folyamán, és szerethető egyéniségekké válnak. A sorozatban talán a legérdekesebb, ahogy bemutatja, hogy a különböző személyiségű gyerekek hogyan tanulnak meg együttműködni, és hogyan oldják meg az útjukba kerülő problémákat, miközben a csapat lassan összetartó közösséggé formálódik.
A sorozat második felétől a történet váratlan fordulatot vesz, és a klasszikus túlélőtörténet sci-fi/fantasy irányban folytatódik tovább, a szereplők helyett a történet kerül előtérbe, miközben hőseink megismerik a bolygó titkait.
A gyerekeknek persze mindig sikerül megoldaniuk minden helyzetet, ami talán kissé irreálisnak tűnhet, de ne legyünk szőrszálhasogatók: az alapvetően fiatalabb korosztály számára készült sorozat elsősorban a barátságra, együttműködésre helyezi a hangsúlyt a technikai részletek helyett, és ha mi is így nézzük a sorozatot, valójában nagyon is szórakoztató és aranyos.
Nekem a sorozat első fele tetszett legjobban, ami a gyerekekre és a túlélésre fókuszál, a második fele viszont véleményem szerint kicsit gyengébbre sikerült, de a Survive kisebb negatívumai ellenére is élvezhető sorozat izgalmas történettel, könnyen megszerethető szereplőkkel és kedves, optimista kisugárzással, amibe legalább belenézni mindenképpen érdemes.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2009.08.01.
28062 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mujin Wakusei Survive © Komemura Masashi • Madhouse Studios / Telecom Animation Film

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.