×

Regisztráció

Anime: Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto ~Natsu no Sora~

Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto ~Natsu no Sora~ © Yamada Norie • Hal Film Maker

Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto ~Natsu no Sora~ (TV, 2008)

魔法遣いに大切なこと ~夏のソラ~

Hossz: 12 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, fantasy

Rendezte: Kobayashi Osamu
Eredeti mű: Yamada Norie
Írta: Yamada Norie
Karakter dizájn: Yoshizuki Kumichi, Yoshigaki Yusuke
Zene: Haketa Takefumi
Stúdió: Hal Film Maker

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto (TV, 2003)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto ~Natsu no Sora~ © Yamada Norie / Hal Film Maker
A Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto ~Natsu no Sora~ a második anime sorozat, amely a Yamada Norie és Yoshizuki Kumichi által készített mangából készült, egészen pontosan az alkotók harmadik, 2007-ben megjelent mangájából. A történet ugyanabban a világban játszódik, ahol elődje, egy alternatív jelenben, ahol egyes emberek örökletes varázslói képességgel születnek, és a varázslás intézményes keretek között működő, mindennapos tevékenység.
A történet az előző sorozathoz hasonlóan kezdődik: Főhősünk egy fiatal lány, Suzuki Sora, aki apai ágon örökölte a képességet, és mint minden hasonló fiatalnak, varázsló iskolát kell végeznie, hogy hivatalosan elismert varázslóvá válhasson. A vidéki kisvárosból, Biei-ből Tokióba utazik, hogy képzett tanárok segítségével kibontakoztathassa képességeit. A nagyvárosban új benyomások, találkozások várnak rá, új tapasztalatokat szerez az emberekről, a varázslásról és az életről.

Bár a Natsu no Sora is a kezdő varázslók életéről szól, nagyon sokban különbözik az előző sorozattól. Maga a varázslás ezúttal egészen a háttérbe szorul, és inkább az ügyfelek kívánságai mögötti érzelmek, emberi sorsok kerülnek a középpontba, és hogy a fiatalok hogyan boldogulnak az életben és egymás között.
Emiatt a fantasy háttér ellenére az egész sorozat annyira valósághű és hétköznapi, hogy eleinte talán nem is igazán élvezhető. De megéri rászánni az időt, ugyanis a Natsu no Sora a legjobb példája annak, amikor egy sorozat az előrehaladtával egyre jobb lesz. Drámai tetőpontok és fordulatok helyett csendesen és visszafogottan vezeti végig a nézőt a történeten, és a türelmet szépen kifejtett karakterekkel és keserédes befejezéssel jutalmazza meg.
Végig nyugodt, szinte álmodozó hangulat jellemzi a sorozatot, ami a néhol egészen komoly, drámai események alatt is megmarad. Ebben a sorozatban található az első szerelem talán egyik legreálisabb, legvisszafogottabb, minden túlzás nélküli bemutatása.
Az érdekes, központ nélküli aszimetrikus képbeállítások is azt sugallják, hogy az alkotók célja az élet folytonosságának, a mindennapok apró részleteinek bemutatása volt, legyen szó egy nagyvárosi utcaképről vagy két fiatal között kibontakozó érzelmekről. Még maga az első csók is valahol a háttérben történik meg, mert a képen minden részlet egyenrangú, ahogyan az életben is minden egyformán fontos és jelentéktelen egyszerre.

A készítők a megvalósításban is realitásra törekedtek, és ezt jobban meg sem lehetett volna oldani, minthogy valódi képeket használtak fel háttér gyanánt a helyszínekről, és ezeket vegyítették a rajzokkal. Ezzel egészen egyedi (de a rendező korábbi munkáiból már ismerős) hatást sikerült elérni. Kis gonoszsággal nevezhetjük ezt alkotói lustaságnak is, de a dolog működik, a szép, részletgazdag hátterekbe jól illeszkednek az egyszerűen, néha már szinte hanyagul megrajzolt karakterek.
A Natsu no Sora szép hétköznapi-drámai anime, ami bárkinek ajánlható, aki ezt a párosítást szereti. Mivel a sorozat nem folytatás, hanem egy teljesen önálló történet, így az is nyugodtan megnézheti, aki a Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto első sorozatát nem ismeri.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2009.08.30.
27844 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mahou Tsukai ni Taisetsu na Koto ~Natsu no Sora~ © Yamada Norie • Hal Film Maker

Hozzászólások:
Nekem ez az egyik személyes kedvencem, legfőképpen a hangulat és az ost miatt~ Sokkal jobban tetszett mint az első sorozat.
#1 | 2011.05.30. | írta: sayami
Hozzászólás írásához jelentkezz be.