×

Regisztráció

Anime: Tongari Boushi no Memoru

Tongari Boushi no Memoru © Toei Animation

Tongari Boushi no Memoru (TV, 1984)

とんがり帽子のメモル

Memoru in the Pointed Hat / Little Memole

Manóvári Manók

Hossz: 50 rész
Műfaj: hétköznapi, fantasy, kawaii, gyerekeknek, shoujo

Rendezte: Kasai Osamu
Írta: Yukimuro Shunichi
Karakter dizájn: Nakura Yasuhiro, Suzuki Kinichirou
Zene: Aoki Nozomi
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (7 szavazat, átlag: 8.86, #87) részletek

Tongari Boushi no Memoru © Toei Animation
246 aprócska földönkívüli utazott egy űrhajón a távoli Riruru bolygóról, amikor a hajójuk meghibásodott, és kényszerleszállást kellett végrehajtaniuk. Az űrhajó épp a Földön landolt, és a kis földönkívüliek, akik az emberekhez képest manók csupán, egy erdei szigeten rendezkedtek be valahol az Alpok lábánál, amíg nem sikerül megtalálniuk a hazautat. Az űrhajón utazott egy pici kislány, Memoru is nagyapjával. Bár a Riruru-lakók szigorúan tiltják a gyerekeket attól, hogy elhagyják a szigetet, Memoru és kis barátai gyönyörű dallamot hallva egy hatalmas házhoz merészkednek. A házban egy gyönyörűen zongorázó, de súlyos beteg kislány lakik. Memoru bármit megtenne, hogy a hozzá képest hatalmas kislány barátja lehessen, de úgy tűnik, a lány meg fog halni. Memoru őszinte, tiszta könnyei megmentik a kislányt, akinek neve Marielle, és attól fogva ők ketten elválaszthatatlan barátok lesznek.
A törékeny és szomorú Marielle, aki mindig egyedül élt a hatalmas házban, Memorunak köszönhetően lassanként egyre vidámabb és egészségesebb lesz. Később Marielle összebarátkozik egy fiúval, Oscarral, akivel megosztja Memoru titkát is. De Oscar rosszindulatú és féltékeny barátnője, Grace nem nézi jó szemmel a barátságukat, és mindent elkövet, hogy bántsa Marielt, és felfedje a titkát, ezzel bajba sodorva Memorut és a többieket.

Az aranyos, elsősorban lányoknak szóló sorozat nem csak Japán, de több európai ország nézőit is meghódította, köszönhetően az európai stílusú környezetnek, a mesés, lágy vízfesték-háttereknek, és az ellenállhatatlanul aranyos karaktereknek. Japánban népszerűségének köszönhetően később egy 15 perces kis rövid film is készült belőle Marielle no Housekibako (Marielle ékszerdoboza) címmel.
Kedves, ártatlan, szívmelengető történet csodaszép látványvilággal, ami könnyen megragadja kicsik és nagyok szívét egyaránt.
A sorozatot a magyar TV nézők Manóvári Manók címen, a kis Memorut pedig Momóka néven ismerhették meg.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2009.07.23.
35187 olvasás

Ismertető értékelése:
4.67 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tongari Boushi no Memoru © Toei Animation

Hozzászólások:
Én nagyon szerettem ezt a kis animét. Olyan aranyos, hogy nem igaz. És hiába régi, meg kissé talán gyerekes, mégis egy igazán szívmelengető történet a barátságról, és a kitartásról.
#1 | 2012.10.11. | írta: Andro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.