×

Regisztráció

Anime: Ryuusei no Rockman

Ryuusei no Rockman © CAPCOM • XEBEC

Ryuusei no Rockman (TV, 2006)

流星のロックマン

Megaman Star Force


Hossz: 55 rész
Műfaj: akció, vígjáték, kaland, sci-fi

Rendezte: Kato Takao
Eredeti mű: CAPCOM
Karakter dizájn: Adachi Shingo
Zene: Naruse Shuuhei
Stúdió: XEBEC

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Rockman.EXE Axess (TV, 2003)
Rockman.EXE Stream (TV, 2004)
Rockman.EXE Beast (TV, 2005)
Rockman.EXE Beast+ (TV, 2006)
Ryuusei no Rockman Tribe (TV, 2007)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Ryuusei no Rockman © CAPCOM / XEBEC
Az anime tulajdonképpen a Rockman.EXE széria utódjának mondható. Minden egyes epizódja körülbelül 10 perces.

A XXIII. században járunk, 2 évszázaddal Nettoék után. A Föld felett három szatellit - Pegasus, Leo és Dragon - épült, amiknek köszönhetően a világ gyorsan fejlődött, rádióhullám-utak veszik körbe a Földet. Ebben a korban mindenkinek van egy úgynevezett Transzere.

Főhősünk Hoshikawa Subaru, egy ötödik osztályos tanuló. Apját, a híres Daigot - aki pilóta és tudós volt - egy űrállomáson történt balesetben vesztette el. A fiú álma, hogy egy nap ugyanolyan pilóta legyen, mint apja. A Hoshikawa család egyik ismerőse, Amachi értesítette Subaru anyját a tragédiáról. Csak az apa találmánya maradt meg, ami tulajdonképpen egy szemüveg (neve: Visualizer), melynek segítségével láthatóak lesznek a rádióhullám-utak és az FM életformák.

Egyik reggel, mikor Subaru édesanyja, Akane felkelti őt, a fiú nem igazán szeretne iskolába menni az apja miatt. Azonban mikor Subaru és Akane reggeliznek, hirtelen meghallják a csengőt. Az ajtó előtt egy lány áll, akinek a neve Shirogane Luna, ő egyike Subaru osztálytársainak. A lány azért jött, hogy elvigye Subarut az iskolába. Ezután a világűrbe érünk, ahol különös lények egy bizonyos Androméda Kulcsot akarnak megszerezni társuktól, aki azonban nem kívánja átadni nekik. Ezután a Föld felé száguld, de követik a többiek őt. A Földön meg kell mérkőznie az egyikükkel, Cygnus-szal. Közben Subaru a földön fekszik, s mikor felveszi a Visualizert, meglátja őket. A két életforma harcának kimenetele, hogy egyikük a fiúba csapódik. Főhősünk később eszméletéhez tér, és akkor meglátja az életformát, akivel megismerkedik. A neve War-Rock, aki az FM bolygóról származik. Beköltözik Subaru Transzerébe, ezután a fiú újra a Földön találja magát.

Innentől kezdődnek Subaru és War-Rock kalandjai. A War-Rockhoz hasonló FM életformák a Földre jönnek, hogy legyőzzék az árulót (ő War-Rock) és visszaszerezzék az Androméda Kulcsot. Ezzel a kulccsal már az FM életformák elpusztították az AM Bolygót, és most a Földet akarják elpusztítani. Kilencféle FM életforma érkezik: a fentebb említett Cygnus, Ox, Harp (ő majd a népszerű popbálvány, Hibiki Misora társa lesz), Libra, Gemini, Cancer, Wolf, Crown és Ophiucus. Vajon Subarunak sikerül megakadályoznia a Föld elpusztulását? Kiderül, ha megnézitek az animét!

A Denpa-Henkan magyarul Rádióhullám Konverziót vagy valami ilyesmit jelent. Ennek lényege, hogy egy ember és egy FM életforma egyesül egymással. Először Subaru és War-Rock végzi el, később már a többi FM életforma is képes rá. A 30-31. rész környékén új erőt kapnak főhőseink, a Star Force-ot az AM bolygó három túlélőjétől, Pegasus Magic-től, Leo Kingdomtól és Dragon Sky-tól. Ők a három szatellit irányítói. Az új erő által Subaru három különböző alakba tud változni: Ice Pegasus-ba, Green Dragonba és Fire Leoba.

- Habár a PET-ek megszűntek, Enzan cége, az IPC még megmaradt az animében. Nagy valószínűséggel ők készítették az étel automatát.
- Van egy olyan Rádióhullám Vírus, ami nagyon hasonlít a Rockman.EXE-ben láthatott Mettoolra, vagyis a csákányos vírusra.
- Az emberi főhősnek itt is női szinkronhangja van, mint a Rockman.EXE univerzumban Nettonak és Rockmannak.
- Régi ismerősök hangjai tűnnek fel az animében, az egyik Kimura Akiko (korábban Rockmant szinkronizálta a Rockman.EXE-ben), a másik pedig Itou Kentarou (ő pedig Shadowman seiyuuja volt).

Szerintem az anime jó lett! A zene egyszerűen tökéletes, a grafika sem annyira rossz, habár véleményem szerint a legtöbb animének sokkal szebb grafikája van. Aki szerette a Rockman.EXE szériát, ezt az animét se hagyja ki! Mindenkinek ajánlom!
Írta: Pooru-kun
Pooru-kun értékelése: 10 (mestermű)
2009.08.23.
24856 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Ryuusei no Rockman © CAPCOM • XEBEC

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.