×

Regisztráció

Anime: Porfy no Nagai Tabi

Porfy no Nagai Tabi © Paul-Jacques Bonzon • Nippon Animation

Porfy no Nagai Tabi (TV, 2008)

ポルフィの長い旅

Hossz: 52 rész
Műfaj: dráma, hétköznapi, kaland

Rendezte: Mochizuki Tomomi
Eredeti mű: Paul-Jacques Bonzon
Írta: Kunii Kei
Karakter dizájn: Akahori Shigeo
Zene: Moka
Stúdió: Nippon Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Porfy no Nagai Tabi © Paul-Jacques Bonzon / Nippon Animation
A történet egy görög testvérpárról szól, akiket egy földrengés elszakít szüleiktől és egymástól.
Porfy és kishúga, Mina görög gyerekek, akik szüleikkel élnek egy kis faluban. Az édesapa autószerelőként dolgozik, Porfy pedig rajong az autókért. Nagy örömére apja hamarosan megnyitja saját családi autószerelő műhelyüket, ahol Porfy is segédkezik. Bár az apró faluban a műhely nem túl könnyű vállalkozás, a család boldogan éli mindennapjait. Egészen addig, amíg egy pusztító földrengés meg nem rázza a környéket. Porfy és Mina élete egycsapásra megváltozik, amikor kiderül, a földrengésben elvesztették szüleiket, és a környéken még sok más ismerőst, barátot is. Ezután már csak magukra számíthatnak. Porfy mindent megtesz, hogy kishúgát megvédje, de Mina nem tudja feldolgozni a szülei halálát. Tudomást sem véve a külvilágról elkeveredik a közeli város kikötőjében, és felszáll a legelső induló hajóra. Egy fiatalasszony, aki jósnőként keresi kenyerét, megszánja a kislányt, aki saját elvesztett lányára emlékezteti, és maga mellé veszi. Porfy pedig maga is hajóra száll, és Mina keresésére indul a kevés nyomon, ami maradt utána. Így kezdődik számára a hosszú utazás, tele új találkozásokkal, soha nem látott helyekkel, és nagy megpróbáltatásokkal.

A Porfy no Nagai Tabi a World Masterpiece Theater sorozat újjáélesztésének második, 2008-as darabja. A történet alapjául Paul-Jacques Bonzon francia író Les Orphelins de Simitra (A Simitra-i árvák) című regénye szolgált.
A sorozat 1-2 részen átívelő történetekre oszlik, néhol még több rész is ugyanazon szereplők köré épül fel. Porfyra hosszú és kalandos utazás vár, ami során különféle emberekkel találkozik, különféle sorsokat ismer meg. Mivel naiv és tapasztalatlan fiúként vág bele a nagyvilágba, az emberek kedvessége sokszor segíti útján, de sok veszély, csalódás is vár rá.
A korábbi WMT sorozatokhoz hasonlóan Porfy története is a hétköznapi pillanatokra helyezi a hangsúlyt, a szereplőket és a történetet lassan bontakoztatja ki. Így közel sem való mindenkinek, inkább csak azoknak, akik élvezni tudják a hétköznapi események bemutatását, a szereplők közötti párbeszédeket, a szép helyszíneket.
Maga a földrengés csak a 13. részben következik be, így épp elég idő van megismerni és megkedvelni a gyerekeket, mielőtt átélnénk velük a bekövetkező veszteséget és a hosszú utazást.
Mivel elég hosszú sorozatról van szó, a minőség is változó, az erős kezdet után a sorozat közepe nagyon elnyújtott, néhány melléktörténet túl hosszúra sikerült, de azután megint kezd érdekessé válni, a végén a közeledő téllel együtt a képek tónusa és a történet hangulata is egyre komorabbá válik, majd a befejezés is sok izgalmat tartogat.

A karakterdizájn először furcsának tűnhet, ugyanis a szereplők rajzolása nagyon egyszerű, még árnyék sincs a karaktereken, ugyanakkor a készítők csodálatos háttérképeket készítettek a természetről és az épületekről, élettel és részletekkel tele, amik tökéletesen visszaadják az utazás képeit, folyamatosan változva az évszakokkal és az országokkal együtt.

Porfy története klasszikus utazó történet, ami jól visszaadja az utazás élményeit, és az emberek sokféleségét, csodálatos képekben és szépen felépített karakterekben hálálja meg a nézőnek a hosszú figyelmet. Porfyval együtt mi is bejárhatjuk Európa csodaszép városait és tájait, miközben különféle embereket, sorsokat ismerhetünk meg.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2009.08.26.
36420 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Porfy no Nagai Tabi © Paul-Jacques Bonzon • Nippon Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.