×

Regisztráció

Anime: Slayers

Slayers © TV Tokyo

Slayers (TV, 1995)

スレイヤーズ

Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, vígjáték, fantasy, kaland

Írta: Hajime Kanzaka
Zene: Tezuka Satoru
Stúdió: TV Tokyo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Lost Universe (TV, 1998)

Értékelések: (237 szavazat, átlag: 8.73) részletek

Slayers © TV Tokyo
A történet főszereplője Lina Inverse, a kissé kibírhatatlan, de éles eszű, 16 éves, rendkívül erős varázslólány. A banditák a neve hallatán be is rezelnek rendesen. A sorozat legelején Lina találkozik Gourryval, a betonagyú, de rendkivül rendes és erős kardforgató férfival. A történet során rengeteg szereplő csatlakozik hozzájuk. Az egész történet a Mazokuk (magyarra fordítva leginkább szörnyeknek értendők), az Istenek, és a Sárkányok ellentétei köré épül, de ez csak magát a kerettörténetet adja meg, mivel a Slayers egyik legszebb jellemvonása maga a szereplők, a velük, és a helyzetekkel együtt áradó poénok. A szereplők mindegyike nagyszerű, és mindenki megtalálja közölük a saját kedvencét.
A Slayersben a harc erősen varázslat és kardorientált, így a fantasy-vágású harcászat kedvelőinek is tetszhet ^^. A happy end kedvelői is mindig megkaphatják itt, amit akarnak, mert a slayers a poénokkal együtt happy endet is vonz magával, minden széria végén. Amikor a helyzet már kezd túl komoly lenni, garantáltan becsúszik valami eszement poén, ami az ember nevetőizmait mozgásra készteti. De ott van benne a szerelem is, még ha az is meg van hintve jó sok viccel.

A szereplők mint mondottam, zseniálisak: Lina egy mindenre képes, jóeszű, és a látszat ellenére kedves lány, akin sokat mosolyog az ember (főleg amikor ideges, és varázsol:)). Gourry annyira kőagyú, hogy már azon nevet az ember, Zelgadisba a realista világnézet hódít, de ő sem marad ki soha a poénok forgatagából, sokszor külseje miatt, mert negyedrészig golem. Amelia egy igazság-mániás, magát szuperhősnek képzelő hercegnő, aki képes a dolgokat nagyon túlzásba vinni ilyen téren. Ott van Xellos, a trükkös pap, aki egy mazoku, ennek ellenére titokzatossága, és az, hogy mindig mindenkit kihoz a sodrából maga körül, rendkivül nevetésre gerjesztő tud lenni. És még lehetne folytatni a szereplőket.

Aki szereti a vicces, jó történettel rendelkező, hosszú anime sorozatokat, nézze meg a Slayerst!
Írta: Xellos
Xellos értékelése: 10 (mestermű)
2004.07.29.
38071 olvasás

Ismertető értékelése:
3.83 (jó), 6 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Slayers © TV Tokyo

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.