×

Regisztráció

Anime: Gekijouban Marco: Haha o Tazunete Sanzenri

Gekijouban Marco: Haha o Tazunete Sanzenri © Edmondo De Amicis • Nippon Animation

Gekijouban Marco: Haha o Tazunete Sanzenri (movie, 1999)

劇場版 MARCO 母をたずねて三千里

Marco the Movie


Hossz: 98 perc
Műfaj: dráma, hétköznapi, kaland, történelmi

Rendezte: Kuzuha Kouzou
Eredeti mű: Edmondo De Amicis
Írta: Fukazawa Kazuo
Karakter dizájn: Saida Shunji, Kotabe Youichi
Zene: Iwashiro Taro
Stúdió: Nippon Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Haha wo Tazunete Sanzenri (TV, 1976)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Gekijouban Marco: Haha o Tazunete Sanzenri © Edmondo De Amicis / Nippon Animation
A címben szereplő kisfiú, Marco története eredetileg 1976-ban jelent meg 52 részes anime sorozat formájában Isao Takahata rendezésében, Haha o Tazunete Sanzenri címmel, a World Masterpiece Theater részeként. A történet alapjául részben Edmondo De Amicis "Cuore" (Szív) című regénye szolgált, és a sorozat nagy népszerűségre tett szert nem csak Japánban, de a világ számos egyéb országában is Európától Dél-Amerikáig.
1980-ban a Nippon Animation stúdió a sorozat újravágásából egy mozifilmet is készített, de amiről a jelenlegi bemutató szól, az a sorozatból elkészült második mozifilm, ami 1999-ben elevenítette fel ismét a történetet. A film eseményei nagy vonalakban megegyeznek a TV sorozatéval, itt-ott kisebb változtatásokkal, egyszerűsítésekkel, az eltérő formátum miatt.

A történet főszereplője Marco, egy olasz kisfiú, aki Genovában él 1881-ben, amikor az ország épp gazdasági válságban van. Ezért Marco édesanyja arra kényszerül, hogy hátrahagyva családját Argentínába menjen dolgozni. Mivel az édesapa orvosként nem hagyhatja hátra hivatását, ezért fiával Olaszországban maradnak. Marco édesanyja havonta levelet ír fiának, de egy idő után nem érkezik több levél. Marco attól tartva, hogy édesanyja beteg lett, elhatározza, hogy egyedül elindul, és utána megy Argentínába.

A több helyen megindító film bemutatja Marco utazásának szépségeit és árnyoldalait, az embereket, akikkel útközben találkozik, a nehézségeket, amikkel egyedül kell szembenéznie, és a csodálatos, változatos tájakat Olaszországtól az Andok hegyeiig. Annak ellenére, hogy a sorozat eredetileg 52 epizód hosszú volt, a film jól összefoglalja Marco utazásának lényegesebb állomásait.
A film megtartotta az eredeti sorozat egyszerű karakterdizájnját, de sokkal jobb minőségű animációval frissítette fel a történetet. Az új film saját betétdalt is kapott ("Carry a Dream") Sheena Easton előadásában, de véleményem szerint ez a film egyik negatívuma lett inkább, mert kissé talán túl giccsesre sikeredett. De az eredmény így is egy élvezhető, megható családi film, amit korhatár nélkül bárki megtekinthet.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2010.01.16.
30541 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Gekijouban Marco: Haha o Tazunete Sanzenri © Edmondo De Amicis • Nippon Animation

Hozzászólások:
Nagyon régóta vártam ezt...az eredeti mű, a Szív, örök nagy kedvencem.
#1 | 2010.01.21. | írta: Gulandro
Hozzászólás írásához jelentkezz be.