×

Regisztráció

Anime: Hellsing

Hellsing © Hirano Kouta • Gonzo

Hellsing (TV, 2001)

ヘルシング

Hossz: 13 rész
Műfaj: akció, dráma, természetfeletti, horror

Rendezte: Iida Umanosuke, Urata Yasunori
Eredeti mű: Hirano Kouta
Írta: Chiaki J. Konaka
Karakter dizájn: Murata Toshiharu
Zene: Ishii Kouji
Stúdió: Gonzo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (263 szavazat, átlag: 8.64) részletek

Hellsing © Hirano Kouta / Gonzo
A Hellsing egy napjainkban játszódó vámpírtörténet. Nagy-Britanniában a királynő megbízásából működő, Hellsing nevű szervezet évszázadok óta harcol a természetfeletti lények, a vámpírok ellen. A szervezet vezetője Sir Integral Wingates Hellsing, aki az apja halála után nő létére egymaga irányítja azt. A szupertitkos szervezet az újból és újból felbukkanó vámpírokat kutatja fel, és semmisíti meg. A titkos fegyver pedig nem más, mint egy valódi vámpír, aki a Hellsing szolgálatában áll: Alucard.
A sorozat akkor kezdődik, amikor a megjelenő vámpírok száma hirtelen növekedni kezd, akik, mint kiderül, mesterséges vámpírok. Hogy ki felelős létrejöttükért, egyelőre rejtély. Ezen kívül feltűnik egy másik szervezet, aki szintén a vámpírok üldözésével foglalkozik: a 13. divízió. A botrányra éhes média pedig mindig a sarkon ólálkodik, megnehezítve a titkosszervezet működését.
Már a sorozat elején még egy főszereplő bekapcsolódik a történetbe: Seras Victoria, egy fiatal lány, aki ugyan ember volt, és rendőrtisztként dolgozott, de hogy életben maradhasson, ő is vámpírrá válik. Csakhogy az új élete révén egyre távolodik az emberektől, sőt, embereket kell ölnie.

Az anime története nem egyetlen karakterre fókuszál, Seras küzdelme a vámpírrá válás ellen éppúgy középpontba kerül, mint a hideg Integral Hellsing, vagy az emberiség szolgálatában álló vámpír, Alucard alakja. Az anime erőssége egyértelműen a karakterek megfontoltan kialakított jelleme, de emellett a történet is alaposan kidolgozott.
Az egész animének jellegzetes stílusa van, nem csoda, hogy ennek köszönhetően nagy népszerűségre tett szert. A karakterek, főként Alucard karizmatikus alakja magával ragadja a nézőt, az akciójelenetek csúcsminőségűek, és jóllehet a brutalitás egészen magas szinteket ér el a sorozatban, mégsem csak hatásvadászatról van szó, ott van a jelenetekben egyfajta elegancia. A sorozat zenéje szintén kiemelkedő.
Fontos megemlíteni, hogy az anime légköre egyáltalán nem az animéktől megszokott japán stílusú. A helyszínből, és a történetből adódóan erősen angolos, rengeteg angol szót használnak benne, még az átlagos animékhez mérten is. A 13 rész sajnos érezhetően kevés a szereplők számára, több megválaszolatlan kérdés marad a karakterek múltjával kapcsolatban. Ettől eltekintve a Hellsing méltán népszerű akció-anime, jól kitalált történettel, egyedi stílussal, és érdekes karakterekkel, a felnőtt nézőközönség számára.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2004.08.19.
37679 olvasás

Ismertető értékelése:
4.56 (kiváló), 9 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hellsing © Hirano Kouta • Gonzo

Hozzászólások:
Minimális nyünnyögés, közel maximális véres élvezet (itt azért említést érdemel a berserk sorozat is!). Azaz az emósok nem ettől fogják pirosra festeni a fürdőkád vizét, a hullajtott könnycseppek sem fognak cunamikat indítani, ill. az élet értelmének 42 pontjában sem szerepel egyetlen sora sem. Mindazonáltal remek szórakozást ígérő, könnyed anime. Németül pl kifejezetten ütős :-)
#2 | 2012.02.21. | írta: osehi
Kiválló anime. A hangulat és a grafika kifogástalan (szerintem) és a története is bejön az ismertetőben említett brit jelleg pedig hab a tortán. Abszolút kedvenc. Csak ajánlani tudom.
#1 | 2009.04.21. | írta: Lizardus
Hozzászólás írásához jelentkezz be.