×

Regisztráció

Anime: Panda no daibouken

Panda no daibouken © Toei Animation

Panda no daibouken (movie, 1973)

パンダの大冒険

The Panda's Great Adventure

Panda maci kalandjai

Hossz: 53 perc
Műfaj: kaland, gyerekeknek

Rendezte: Serikawa Yugo
Írta: Yamaura Hiroyasu
Karakter dizájn: Fukumoto Tomoo
Zene: Kosuki Taichirou
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Panda no daibouken © Toei Animation
Lonlon Medveország leendő királyának született, de mivel panda, a többiek kinevetik. Ahogy nődögél, nem válik bátorrá, mindentől fél, gyenge és gyáva, így anyja - aki egyébként egy jegesmedve - próba elé állítja, hogy Lonlon bebizonyítsa, méltó a trónra. Máskülönben a gonosz barnamedve fogja átvenni a királynő helyét. Ám Lonlon elbukik a próbán, és emiatt el kell hagynia a királyságot, hogy erősebbé váljon, és megtalálja helyét a világban. Szomorúan, nehéz szívvel indul útnak, és hamarosan vadászok fogságába esik. Az igazi kalandok pedig csak ezután kezdődnek. Főleg, hogy még egy orvgyilkos is Lonlonra vadászik.

Ez egy nagyon kedves kis anime-movie, amit nálunk az 1980-as évek elején mutattak be a tévében, majd VHS-en is meg lehetett szerezni. Kifejezetten kisgyerekeknek készült állatos anime, amiből manapság sajnos kevés van. Most már Japánban is hanyagolják ezt a fajta animét, pedig érdemes lenne újraéleszteni, márcsak emiatt a kis történet miatt is.
A magyar szinkron egészen fantasztikus, és külön érdekesség, hogy a magyar szinkronban a szereplők rímekben beszélnek, mégsem tűnik ostobaságnak, vagy fárasztónak, unalmasnak. Pontosan illik a történethez ez a rímelősdi. A karakterek aranyosak, a grafika az akkori kornak megfelelő, bár szerintem még ma is verne pár animét. Ugyanis szemkápráztatóan gyönyörű. A történet elbűvölő, és persze nem hiányozhat belőle a kaland, izgalom és a jó-rossz közötti harc sem.
A zene is nagyon szép, némelyik például a Candy Candy című animéből is ismerős lehet, mert ott is felhasználták ezeket háttérzenéket.
Én annyit mondok, aki egy kellemes, egy órás filmre vágyik, és vissza szeretne térni a gyermekkorba, ezt tudom ajánlani.
Írta: Andro
Andro értékelése: 10 (mestermű)
2011.09.02.
27763 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Panda no daibouken © Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.