×

Regisztráció

Anime: Akage no Anne

Akage no Anne © Lucy Maud Montgomery • Nippon Animation

Akage no Anne (TV, 1979)

赤毛のアン

Anne of Green Gables


Hossz: 50 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, történelmi, gyerekeknek, shoujo

Rendezte: Takahata Isao, Koshi Shigeo
Eredeti mű: Lucy Maud Montgomery
Írta: Isomua Aiko, Koyama Seijiro, Chiba Shigeki, Takano Takakuni, Araki Yoshihisa
Karakter dizájn: Kondo Yoshifumi
Zene: Miyoshi Akira, Mori Shigeto
Stúdió: Nippon Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Konnichiwa Anne (TV, 2009)

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 9.00, #56) részletek

Akage no Anne © Lucy Maud Montgomery / Nippon Animation
Anne Shirley egy kedves, vidám kislány, aki egy árvaházban nőtt fel. Bár korán elvesztette szüleit, mégsem töri le sosem a rosszkedv, mindig mókás, szeret nevetni. Amikor tíz éves lesz, Avonlea-be küldik, az Edward herceg szigetre, mivel egy testvérpár, Matthew és Marilla Cuthbert örökbe fogadta. Ám amikor Matthew kimegy az állomásra, meglepődik, ugyanis ők Marillával egy fiút akartak örökbe fogadni, aki majd segít Matthew-nak a gazdaságban. Matthew-t azonban elbűvöli a szószátyár, kedves, vörös hajú kislány, így hazaviszi. Marilla azonban nem akarja megtartani Anne-t, ám végül úgy dönt, a kislány próbaidőre maradhat. Anne pedig elkezdi új életét Avonlea-ben, ahol hamar összebarátkozik Diana Barry-vel, a szomszéd kislánnyal, akivel kebelbarátnők lesznek. Majd megismeri Gilbert Blythe-ot, a fiút, akivel eleinte ki nem állhatják egymást.

Az anime Lucy Maud Montgomery Anne of Green Gables című regényén alapul, és nagyon jól követi a történtet. A történet a magyar nézőknek sem lehet ismeretlen, hiszen a regényt meg is filmesítették, és pár éve újra leadták a tévében. Az animét azonban sajnos nem, pedig érdemes lenne.
A grafika az akkori korra jellemzően nagyon szép, kézzel készült, és még ma is megállná a helyét. A történet szépen halad előre, megismerjük Anne-t, a városka lakóit, a barátokat, ismerősöket, szomszédokat. Az anime nem siet, elég időt hagy arra, hogy minden haladjon a maga útján. Nem üres, hiszen mindig van benne valami újdonság, így nem válik unalmassá sem.
A zenéről is csak jót mondhatok. Az opening és ending egyaránt igen kellemes, és a háttérzenével is meg vagyok elégedve. Ez egy klasszikus anime, és aki szereti az ilyet, csak ajánlani tudom neki.
Írta: Andro
Andro értékelése: 10 (mestermű)
2012.03.06.
30390 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Akage no Anne © Lucy Maud Montgomery • Nippon Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.