×

Regisztráció

Anime: Trigun

Trigun © MadHouse

Trigun (TV, 1998)

トライガン

Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, vígjáték, kaland, shounen

Rendezte: Nishimura Satoshi
Írta: Kuroda Yosuke
Stúdió: MadHouse

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (238 szavazat, átlag: 8.98, #60) részletek

Trigun © MadHouse
Főhősünk, Vash az egész bolygó legveszedelmesebb bűnözője, 60 milliárd dolláros vérdíjjal a fején. Mindenki megpróbálja megölni a díj reményében, és emiatt amerre csak jár, hatalmas károkat okoz. Legalábbis mindenki így gondolja.
Vash felkutatására két fiatal hölgy is útnak indul a főnökük megbízásából. A két lány nagyon komolyan veszi a munkáját, és mindenképpen találkozni akarnak a legendás Vashal (a sorozatban: "Vash the Stampede"), és nyomon akarják követni a pusztításait, hogy felmérést készíthessenek. De amikor találkoznak a legendás Vashal, az egyikük teljesen lelombozódik, és nem akarja elhinni, hogy nem egy vérengző őrültet talál, hanem egy szerencsétlen idiótát, aki folyton csak hülyéskedik (ami persze csak a felszín ^_^).
S ez a hülyéskedés adja meg a sorozat sava-borsát. A karakter vicces és kedves jellemét csak kiemelni a japán szinkron remeksége. A két vándorló hölgyet, akik Vash nyomában vannak az egész sorozat alatt, Meryl Strife-nak és Milly Thompson-nak hívják. Később pedig egy elég érdekes pap is csatlakozik hozzájuk, akik Nicholas Woolfwood nevet viseli. Érdekessége az, hogy egy eszméletlenül nagy keresztet hord magával mindenhová...
Az igazi és remek történet úgy a hetedik és a nyolcadik rész környékén kezd majd kibontakozni, ami cseppent sem vidám, az első részekhez képest. Sőt, meglehetősen szívbemarkoló és szomorú. Mert mint kiderül, Vash egy baleset óta részleges amnéziában szenved. Csak a gyerekkorára emlékezett, és semmi másra, mikor magához tért egy teljesen elpusztított városban. Ezek után pedig nem is próbál másként élni, mint az emlékeiben elő nő tanításai szerint. Eme tanítások között pedig az is ott van, hogy senkinek nincs joga megölni a másikat. Ennek a ténynek pedig az egész történetben szerepe van.

Első ránézésre az ember azt hinné, hogy a Trigun esetében egy westernes animével van dolga. Félig igaza is van. A másik fele az igazságnak az, hogy a Trigun világa ennél sokkal összetettebb és érdekesebb, mivel a hely, ahol játszódik, nem is a Föld, hanem egy bolygó, ahol az emberiség új életet akart kezdeni. Szóval számítani kell egy jó adag sci-fi beütésre is, ami csak feldobja a hangulatot.
A Trigun stílusa pedig még a helyszínnél is összetettebb. Az akció műfaji megjelölés csak negyedrészt fedi a valóságot, mivel nagyon sok és remek poén van elszórva a részek többségében, ahol pedig teljesen vagy csak kis mértékben visszafogták magukat a készítők, ott remek drámai, illetve komoly részeket sikerült beilleszteniük a történetbe.

A Trigun véleményem szerint szinte minden műfaj kedvelőjének kötelező darab. Aki imádja a vígjátékokat, az akciót, vagy a kicsit szomorkásabb animéket, mindent megtalál a Trigun személyében. Még egy lehelletnyi romantika is van benne. A sorozat másik nagy előnye, hogy bármelyik korosztály nyugodtan leülhet elé és megnézheti.

Negatívumként felróható a Trigunnak a megrajzolás és a hangok. 1998-as évjáratához képest véleményem szerint nem túl szép, de még emelett a megrajzolás mellett is fergetegesen jó animációkat tudtak létrehozni a készítők. A hangok pedig a szinkronon kívül mindenhol eléggé közepesre sikeredtek.

Így utolsó mondatban csak azt tudom mondani, hogy mindenki nézze meg, és LOVE & PEACE! ^_^
Írta: Tryst
Tryst értékelése: 10 (mestermű)
2004.10.11.
38185 olvasás

Ismertető értékelése:
3.75 (jó), 8 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Trigun © MadHouse

Hozzászólások:
Nekem nagyon tetszik bár animesorozatra idáig csak egyszer adtam ki pénzt de nem bántam meg (mostanában fontosabb dolgokra kell a pémz) Full Metal Panic fumoffu vices őrült és nem került sokba.
#1 | 2009.04.27. | írta: Hitchcock
Hozzászólás írásához jelentkezz be.