×

Regisztráció

Anime: Hotarubi no Mori e

Hotarubi no Mori e © Midorikawa Yuki • Brains Base

Hotarubi no Mori e (movie, 2011)

蛍火の杜へ

Hossz: 45 perc
Műfaj: romantikus, dráma, fantasy

Rendezte: Oomori Takahiro
Eredeti mű: Midorikawa Yuki
Írta: Midorikawa Yuki
Karakter dizájn: Takada Akira
Zene: Yoshimori Makoto
Stúdió: Brains Base

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (7 szavazat, átlag: 9.00, #54) részletek

Hotarubi no Mori e © Midorikawa Yuki / Brains Base
A történet főhőse egy kislány, Hotaru, aki a nyári szünetet nagybátyjánál tölti vidéken. Hotaru egy nap eltéved az erdőben, és kétségbeesve sírva fakad. Ekkor találkozik egy fiatal fiúval, aki maszkot visel az arcán. A fiú segít neki megtalálni a hazautat, miközben kiderül róla, hogy a neve Gin, és valójában az erdei szellemek egyike. Csak külseje emberi, de ha valaha is megérintené egy valódi ember, a fiú eltűnne. Hotaru megígéri, hogy vigyázni fog, nehogy megérintse Gint. A nyári szünet további napjait együtt töltik ők ketten, a szellemfiú és a kislány.
Majd eljön a nyári szünet vége, és Hotaru megígéri, hogy a következő évben ismét találkoznak. És ez így is történik attól kezdve minden évben. Hotaru alig várja már a nyári szüneteket és a hosszú nyári napokat, amiket együtt tölthet Ginnel.

A film témája Hotaru és Gin kapcsolata, a közöttük kialakuló kötelék. Az anime a közös nyarakból kiragadott eseményeken keresztül mutatja be kettejük kapcsolatát. Az évek során Hotaru és Gin egyre jobban megismerik egymást, és ahogy Hotaru kezd felnőni, a kettejük közötti barátságot új érzések váltják fel.

A rövid, 45 perces anime a "Natsume Yuujinchou" alkotója, Midorikawa Yuki mangája alapján készült, és mind hangulatban, mind képi világban igen közel áll a korábbi munkájához. A Natsume Yuujinchou-ra jellemző keserédes hangulat, a csendes visszafogottság, az egyszerű de szép rajzok, és a kellemes nyugodtság ugyanúgy visszaköszönnek itt is.
Rövidségéhez képest meglepően mély és érzelmes, szívet melengető romantikus mese, ami Natsume rajongóinak kihagyhatatlan, a romantikus történetek kedvelőinek pedig mindenképpen érdemes megtekinteni.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 10 (mestermű)
2012.05.30.
37743 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Hotarubi no Mori e © Midorikawa Yuki • Brains Base

Hozzászólások:
Szerintem az nem a nagybátyja, hanem a nagyapja, akinél nyaral.
#1 | 2012.06.08. | írta: Aqualuna
Hozzászólás írásához jelentkezz be.