×

Regisztráció

Anime: Usagi Drop

Usagi Drop © Unita Yumi • Production I.G

Usagi Drop (TV, 2011)

うさぎドロップ

Hossz: 11 rész
Műfaj: vígjáték, dráma, hétköznapi, josei

Rendezte: Kamei Kanta
Eredeti mű: Unita Yumi
Írta: Kishimoto Taku
Karakter dizájn: Yamashita Yuu
Zene: Matsutani Suguru
Stúdió: Production I.G

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (10 szavazat, átlag: 8.80) részletek

Usagi Drop © Unita Yumi / Production I.G
Daikichi egy tipikus 30 éves, egyedülálló férfi átlagos irodai munkával. Nagyapja temetésére érkezve feltűnik neki egy csendes kislány, akit azelőtt soha nem látott. Valamennyi családtag legnagyobb megdöbbenésére kiderül, hogy a nagyapa öreg kora ellenére egy hatéves, házasságon kívül született kislány apukája volt. A kislány neve Rin, és az anyukájának nyoma sincs. Így a családtagoknak el kell dönteniük, mi legyen a sorsa. Azonban a kényes helyzet miatt a kislányt senki nem szeretné magára vállalni. Daikichi felháborítónak tartja a család viselkedését, ezért hirtelen felindulásból kijelenti, hogy maga viszi haza Rint, és felneveli.
Az első felháborodás után Daikichi hamarosan szembesül vele, hogy mennyi felelősséget vállalt fel, és hogy a munkáját és életvitelét hozzá kell alakítania a gyerekneveléshez, ami egyáltalán nem egyszerű feladat.

A sorozat Unita Yumi mangája alapján készült, egészen pontosan annak csak az első felét dolgozza fel. A vígjátékkal tarkított hétköznapi történet során láthatjuk, hogy Daikichi hogyan boldogul a kislánnyal, és milyen nehézségekkel szembesül egyedülálló szülőként. A hétköznapok során olyan apró mindennapi eseményekből ismerjük meg az életüket, mint az óvodába járás, ruhavásárlás, közös étkezések és fogváltás.
Daikichi ahhoz képest hogy egyedülálló, nagyon is felelősségtudatos, józan, gondoskodó férfi, aki hamar megszereti Rint. Rin csendes, korához képest meglehetősen intelligens, de azért igazi gyerek. Lassanként elkezd bízni Daikichiben és igazi vidám kislány válik belőle. Kettejük között igazi kötelék alakul ki.
Később bekapcsolódik a történetbe Rin óvodai barátja, Kouki, egy tipikus óvodás fiú, és anyukája, Yukari, aki szintén egyedülálló szülő (és természetesen felkelti Daikichi érdeklődését). Ők ketten jó társaságot jelentenek Daikichinek és Rinnek, és időnként egymást segíti a két egyedülálló szülő a gyerekneveléssel.

A sorozat reálisan mutatja be, milyen nehéz szülőnek, pláne egyedülálló szülőnek lenni, mennyi aggodalommal és nehézséggel jár ez a feladat, de ugyanakkor bemutatja a gyerekneveléssel járó sok apró örömöt is.
Mindenképpen dicséretet érdemel a témaválasztás, mert a gyereknevelés, mint központi téma elég ritka animékben, és a tálalás is nagyszerű és élvezetes. Külsőre a visszafogott színhasználat és egyszerűség jellemző, de a készítők figyeltek az apró hétköznapi részletekre, mint a szereplők mindig más ruhája.
Az Usagi Drop őszinte, aranyos hétköznapi sorozat a szülő-gyerek kapcsolatról a középpontban, a témájánál fogva elsősorban a felnőttebb, érettebb fiatal közönségnek ajánlott. Gyerekesek előnyben :).
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 9 (kitűnő)
2012.05.30.
37023 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Usagi Drop © Unita Yumi • Production I.G

Hozzászólások:
Annyira aranyos anime, minden percét élveztem!! :)
#1 | 2012.09.20. | írta: ayame15
Hozzászólás írásához jelentkezz be.