×

Regisztráció

Anime: Mirai Nikki

Mirai Nikki © Sakae Esuno • Asread

Mirai Nikki (TV, 2011)

未来日記

Future Diary


Hossz: 26 rész
Műfaj: akció, dráma, thriller, horror, pszichológiai, természetfeletti

Rendezte: Hosoda Naoto
Eredeti mű: Sakae Esuno
Írta: Takayama Katsuhiko, Koshika Rie, Sato Shoichi
Karakter dizájn: Hirayama Hidetsugu
Zene: Katou Tatsuya
Stúdió: Asread

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (6 szavazat, átlag: 8.50) részletek

Mirai Nikki © Sakae Esuno / Asread
Amano Yukiteru egy átlagos, tizennégy éves diák, akinek nincsenek barátai, anyja pedig állandóan dolgozik, a szülei elváltak. Yukiteru visszahúzódó, és egyetlen örömét a mobiljában leli, amelyben lejegyzi a körülötte levő dolgokat. Összesen két személy az, akit barátjának nevez, bár mindkettő a saját képzeletének szülötte. Az egyikük Deus ex Machina, a Tér-és Idő Istene, a másik MuruMuru, Deus segítője. Egy nap azonban Yukiteru élete fenekestül felfordul, amikor Deus egy játékot kezd játszani. Ad Yukiterunek egy naplót, amely a mobiljában van, és a napló az elkövetkezendő 90 napon át a jövőt fogja mutatni Yukiterunak. A fiú eleinte örül neki, ám hamarosan kiderül, Deus-nak nagyobb tervei vannak. Ugyanis haldoklik, és ha ő meghal, a világ elemeire esik. Így kiválaszt tizenkét embert, akik mind egy Jövőnapló birtokosai – mint Yukiteru -, és azt akarja, hogy ezek a kiválasztottak életre-halálra küzdjenek egymással. Aki a végén életben marad, az lesz az új Isten. Yukiteru pedig hamarosan egy olyan élet-halál küzdelem közepén találja magát, amelyre nincs felkészülve. Mindenütt ellenfelek, akiknek mind megvannak a maguk céljai, és semmitől sem riadnak vissza, hogy megöljék egymást. De vajon ki fog győzni? Vajon mi lesz Yukiteruval? Aki megnézi az animét, vagy elolvassa a mangát, megtudja.

A történet elsőre sablonos harcolós cuccnak tűnik, pedig sokkal több ennél. Az alaphelyzet hajaz a Battle Royale-ra, de nem az értelmetlen öldöklés a cél. Minden karakternek megvan a maga célja, miért akar Isten lenni, és ehhez mérten mindent meg is tesznek, hogy eltávolítsák egymást, és főleg Yukiterut az útból. Minden karakter igen érdekes személyiség, még azok is, akik ugyan nem Naplóbirtokosok, de tevékenyen részt vesznek a történet alakulásában. A történet fordulatokban, váratlan helyzetekben gazdag, sosem tudhatja az ember, mi fog történni a következő fejezetben/részben.
Az anime nagyon jól követi a mangát, egy pár változtatás volt csak, de ezt el lehet nézni nekik. A grafika szerintem nagyon szép, illeszkedik a történethez, ahogy a két opening-ending is. A történet sok vért, erőszakot, halált tartalmaz, így a megtekintését/olvasását csak erősebb idegzetűeknek ajánlom. Persze vannak benne humoros pillanatok is, hiszen kellenek, de ezek nem mennek túl a határon, hiszen a történet nem vígjáték. Nekem az egyik kedvencemmé vált az első résszel, majd mikor végigolvastam a mangát is, teljesen magába szippantott a Mirai Nikki világa. Szóval, én csak ajánlani tudom minden erősebb idegzetű, vagy a műfajt kedvelő animefannak ezt a művet, mert érdemes arra, hogy megismerjük.
Írta: Andro
Andro értékelése: 10 (mestermű)
2012.10.13.
32232 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Mirai Nikki © Sakae Esuno • Asread

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.