×

Regisztráció

Anime: Arrow Emblem Grand Prix no Taka

Arrow Emblem Grand Prix no Taka © Kogo Himiko • Toei Animation

Arrow Emblem Grand Prix no Taka (TV, 1977)

アローエンブレム・グランプリの鷹

Arrow Emblem - Hawk of the Grand Prix

Grand Prix

Hossz: 44 rész
Műfaj: dráma, sport, kaland, shounen

Rendezte: Nishizawa Nobutaka, Rintaro
Eredeti mű: Kogo Himiko
Írta: Fujikawa Keisuke, Tsuji Masaki, Uehara Shozo
Karakter dizájn: Sugino Akio, Koizumi Kenzo, Noda Takuo
Zene: Miyazawa Yasushi
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Arrow Emblem Grand Prix no Taka © Kogo Himiko / Toei Animation
Todoroki Takayama egy fiatal férfi, akinek minden álma, hogy híres autóversenyző legyen. Így épít egy autót, amivel elindulhat egy versenyen a nagy nyereményért. Ám mivel nincs gyakorlata sem a versenyzés, sem a versenyautó építés terén, a pályán csúnya balesetet szenved. A kocsija darabokra törik, ő maga azonban nem sérül meg súlyosabban. A kórházi lábadozása alatt Takayamát felkeresi egy furcsa, titokzatos férfi, aki meghívja a fiút, lépjen be egy híres Forma1-es csapatba. A titokzatos férfi pedig valójában egy nagyon híres, sőt világhíres hajdani versenyző, aki ettől kezdve segít Takayamának, ahol csak tud. El szeretné érni, hogy Takayama higgyen az álmaiban, és bizonyítsa be, hogy képes elsőrangú autóversenyzővé válni. De vajon ki a titokzatos férfi? Vajon Takayama eléri a célját? Vajon milyen nehézségek, akadályok várnak rá? Ha megnézitek az animét, megtudjátok.

Ez egy nagyon régi sportanime, amit nálunk is vetítettek az 1990-es évek végén. Bár sosem szerettem sem a Forma1-et, sem igazán a sportokat, ez az anime nő létemre megfogott, és minden részét végigizgultam. Természetesen, nálunk francia nevek szerepeltek, amelyekre én nem emlékszem, de arra igen, hogy szerettem ezt az animét.
Történetileg a sorozat végig a Forma1 körül forog, tele versenyekkel, felkészülésekkel, kudarcokkal, győzelmekkel, szóval egy percig sem lehet rajta unatkozni. A grafika az akkori kornak megfelelő, tehát mai szemmel nézve nem olyan szép, de nem is olyan ronda azért. A japán hangokról sajnos nem tudok mit mondani, mivel csak magyarul láttam. Viszont a magyar szinkron korrekt lett, kár, hogy nem tudom, kik adták a karakterek hangjait.
Mivel sportaniméről van szó, elsősorban fiúknak szánták, de szerintem a Forma1-rajongó lányok is nyugodt szívvel megtekinthetik. Nem emelkedik ki a többi sportanime közül, de egy nézést azért megér.
Írta: Andro
Andro értékelése: 8 (nagyon jó)
2012.10.26.
26831 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Arrow Emblem Grand Prix no Taka © Kogo Himiko • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.