×

Regisztráció

Anime: Digimon Tamers

Digimon Tamers © Hongo Akiyoshi • Toei Animation

Digimon Tamers (TV, 2001)

デジモンテイマーズ
Digimonszelidítők

Hossz: 51 rész
Műfaj: akció, vígjáték, dráma, kaland, sci-fi, shounen

Rendezte: Kaizawa Yukio
Eredeti mű: Hongo Akiyoshi
Írta: Hongo Akiyoshi, Maekawa Atsushi, Konaka Chiaki J., Yoshimura Genki, Masaki Hiro, Urasawa Yoshio
Karakter dizájn: Hongo Akiyoshi, Nakatsuru Katsuyoshi
Zene: Arisawa Takanori
Stúdió: Toei Animation

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Digimon Adventure (TV, 1999)
Digimon Adventure 02 (TV, 2000)
Digimon Frontier (TV, 2002)

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Digimon Tamers © Hongo Akiyoshi / Toei Animation
Matsuda Takato, Matsuno Ruki és Lee Jianliang három gyerek, akik igazi, élő digimonokat birtokolnak. Mindannyiuknak megvan a saját nézetük arról, hogy kell bánni a digimonokkal. Ám amikor egy nap digimonok jelennek meg Japánban mindenhol, a három gyereknek félre kell tennie minden ellenérzését, és egy csapatként harcolni. Hamarosan felbukkan egy szervezet, a Hypnos, amelynek vezetője Yamaki az összes digimont ki akarja irtani Ezzel pedig nemcsak a digimonok kerülnek veszélybe, de az egész Digitális Világ léte is. De vajon képesek megállítani őt a gyerekek? Valójában ki Yamaki, és miért gyűlöli a digimonokat? Miért bukkan fel olyan sok digimon Japánban? Aki megnézi az animét, megtudja.

A Digimon Tamers a Digimon-széria harmadik darabja, ám nem kapcsolódik szervesen az első két évadhoz. Ez egy amolyan alternatív világ, ahol a digimonok valójában léteznek, nemcsak egy játék karakterei. Újabb digivice-ok bukkannak fel, valamint kártyák is, amelyekkel különféle képességeket lehet adni a digimonoknak. A történet ismét leginkább a harcra van kihegyezve, de ennek ellenére sok tanulságot tartalmaz a barátságról, összetartásról, csapatmunkáról, kitartásról. Ez az évad merőben más, mint az első kettő volt, és aki azt várja, amit eddig, az csalódni fog. Nekem személy szerint az egyik kedvencem, nemcsak azért, mert sokkal dinamikusabb, hanem mert sokkal valóságosabb problémákat vet fel, mint az eddigi évadok.
Természetesen új digimonok, új ellenségek is megjelennek, akiket le kell győzni, és akiknek szintén megvannak a maguk céljai. Több Digilovag jelenik meg a sorozatban, nemcsak Takato, és barátai, akik közül többen nagy szereppel bírnak a sorozat alakulása folyamán.

A grafika maradt a régi, bár a színek sokkal élénkebbek, ami szerintem a történet miatt jót is tesz az animének. Az opening, és ending pedig gyönyörű, érdemes meghallgatni külön is.
Az animét a Viasat3 is leadta annak idején Digimonszelidítők címmel, sajnos elég gyatra magyar szinkronnal. Én először németül, majd japánul láttam, de a magyar változatot pár rész után ott is hagytam.

Én azt mondom, akinek tetszett akinek tetszett az első két Digimon-széria, az mindenképpen próbálkozzon meg a Tamersszel is. Higgyétek el, megéri!
Írta: Andro
Andro értékelése: 8 (nagyon jó)
2012.11.17.
30338 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Digimon Tamers © Hongo Akiyoshi • Toei Animation

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.