×

Regisztráció

Anime: Natsuyuki Rendezvous

Natsuyuki Rendezvous © Kawachi Haruka • Doga Kobo

Natsuyuki Rendezvous (TV, 2012)

夏雪ランデブー

Hossz: 11 rész
Műfaj: romantikus, dráma, hétköznapi, természetfeletti, josei

Rendezte: Matsuo Kou
Eredeti mű: Kawachi Haruka
Karakter dizájn: Taniguchi Junichirou
Zene: Muramatsu Ken
Stúdió: Doga Kobo

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (6 szavazat, átlag: 7.33) részletek

Natsuyuki Rendezvous © Kawachi Haruka / Doga Kobo
Hazuki huszonéves fiatalember, aki mindennapos vásárló egy kis virágüzletben. Amikor meglátja, hogy a bolt munkatársat keres, rögtön jelentkezik az állásra. De Hazukit elsősorban nem a virágok nyűgözik le ennyire, sokkal inkább az üzlet tulajdonosa, egy Rokka nevű fiatal nő.
Hazuki megkapja az állást, így még több időt tölthet Rokka közelében, és végre eljön az alkalom, hogy a lakására is elkísérje. Azonban csalódottságára az előtérben megjelenik egy másik férfi, aki Rokka férjeként mutatkozik be. Hazuki nem érti a helyzetet, és beszélgetésbe kezd a férfival, majd hamarosan újabb meglepetés következik: a férfi nem más, mint Atsushi, Rokka évekkel korábban elhunyt férjének szelleme. Hazuki az egyetlen, aki látja őt, és ettől kezdve a szellem nagyban megnehezíti Hazuki próbálkozásait, hogy elnyerje Rokka szívét. A volt férjnek ugyanis eszében sincs távozni és átadni a terepet, ehelyett ahol tud, keresztbe tesz Hazukinak. Hazuki feladata tehát nem könnyű. Hogyan tudná meghódítani Rokka összetört szívét, mellyel most is volt férjét szereti, úgy, hogy mindeközben a volt férj szelleme folyton ellene dolgozik? És Rokka fiatal özvegyként keserű emlékekkel a szívében hogy tudna ismét szerelembe esni?

A TV sorozat Kawachi Haruka josei mangáját dolgozza fel, és ahogy a történetből kitalálható, egy keserédes szerelmi dráma tragikus történettel. Bár a helyzetek néha kissé viccesnek tűnnek, alapvetően igen komoly témával foglalkozik a sorozat, hiszen főszereplőnk egy fiatal özvegy, aki betegségben vesztette el a férjét.
A különös alapszituáció megértését segítik a visszapillantások, melyek során mélyebben megérthetjük Rokka kapcsolatát volt férjével, és a mély sebeket, melyeket férje elvesztése okozott.
A sorozat mindvégig a három főszereplőre koncentrál, mindhármuk helyzetét alaposan és átérezhetően mutatja be, miközben megpróbálják megtalálni a kiutat a különös és tragikus helyzetből.
A sorozat sok kritikát kapott, többek között hogy unalmas, túlságosan személyes és öncélú. Nos, maradjunk annyiban, hogy a Natsuyuki Rendezvous semmiképpen nem ajánlható mindenkinek. Egyrészt a cselekmény sok helyen valóban lassú, szereplőink gyakran tanácstalanok és ugyanazokat a köröket teszik meg újra és újra - ami egyébként meglehetősen életszerű az adott helyzetben -, másrészt a bemutatott konfliktus átéléséhez, az érzelmek megértéséhez bizonyos fokú érettség szükséges, hiszen szereplőink sem tizenévesek, hanem huszon-harminc, és ennek megfelelő életkor szükséges a történet befogadásához is. Akárcsak a manga, a TV sorozat is elsősorban a fiatal felnőtt nőket célozza meg.
Bár a negatív kritikák egy része nem alaptalan, azért pozitívumai is vannak a sorozatnak, előszöris a drámaiság és a komoly, felnőtt téma, másrészt a kivitelezés, a feltűnően színes rajzok, a szép, részletes hátterek.
A tragikus helyzetet némileg színessé teszi a természetfeletti szál, mely a történet elejétől jelen van, és a vége felé egyre erősebb lesz, valamint az élénk színek, melyek talán azért érdekesek, mert ellentétben állnak a történet hangulatával.
A történet némileg vontatott, lassan halad előre, talán a sorozat egyben megtekintve kevésbé szaggatott, összeszedettebb élményt nyújthat.
Aki szórakozásra, könnyed kikapcsolódásra vágyik, ne ezt a sorozatot válassza. Itt egy cseppet sem könnyed, komoly szerelmi drámával van dolgunk. De egyszer-egyszer ilyet is érdemes nézni.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2013.04.02.
23945 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Natsuyuki Rendezvous © Kawachi Haruka • Doga Kobo

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.