×

Regisztráció

Anime: PitaTen

PitaTen © Madhouse

PitaTen (TV, 2002)

ぴたテン

Hossz: 26 rész
Műfaj: vígjáték, fantasy, magical-girl, kawaii, shoujo

Írta: Donbo Koge
Karakter dizájn: Sakai Kyuuta
Zene: Nanase Hikaru
Stúdió: Madhouse

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (14 szavazat, átlag: 8.07) részletek

PitaTen © Madhouse
Mi történik, ha egy angyali kislány ördögien felforgatja normális hétköznapjaidat? És mi van akkor, ha egy angyali ördög a szomszédodba költözik ^^? Efféle kérdéseket boncolgat ez a tüneményes anime, melynek szerzője Koge-Donbo, aki a DiGiCharat rajzolója is volt egyben, ám akit esetleg ez elriasztana, azt megnyugtatom, ez az anime nem hasonlít a fönt említett műhöz, nyugodtan le lehet ülni és megnézni, mert felhőtlen szórakozást nyújt ^_^.

Történetünk főszereplője Higuchi Kotarou, egy elárvult kisfiú, aki az apjával él, aki viszont annyira elfoglalt, hogy szinte alig van vele. Így Kotarou mindennapjait tulajdonképpen az iskola, a délutáni tanulás, és persze két legjobb barátja tölti ki: Uematsu Koboshi (aki titkon óvodás koruk óta szerelmes Kotarouba), és Ayanokouji Takashi (akit Ten-channak neveznek, és aki a legmenőbb kissrác a suliban ^^).
Egy nap Kotarou nyugodt, kissé talán túl szürkés élete felfordul, mikor megérkezik hozzá egy angyal-növendék, Misha-chan. Misha nem akármilyen lány, hatalmas buzgalommal akarja letenni az angyal-vizsgát, hogy igazi angyal legyen, valódi szárnyakkal, a siker felé azonban rögös az út, és sok jótettet kellene végrehajtani. Misha viszont bárhová nyúl, katasztrófát okoz a túlbuzgóságával ^_^". A kezdetek kezdetén eldönti, hogy majd ő lesz a pótmamája Kotarounak, a fiú nem kis csalódására. Mi több, valósággal csüng a fiún, aminek persze Koboshi nem igazán örül... A képbe kicsivel később lép be Shia, és fekete cicája Nyaa-san (kawaii! ^^). Shiáról később kiderül hogy úgy ahogy Misha angyal, ő egy ördög-növendéke a cicának, ám a sors iróniája, hogy Shia szíve aranyból van, nagyon ügyes, fantasztikusan főz és mindenkivel jót tesz. Még érdekesebb az, hogy befogadja Mishát, és az angyal és ördögnövendékek együtt laknak... A csapat hamarosan igazi barátságot köt, és sok-sok kalandjuk lesz együtt, mígnem az anime végére kiderül, hogy kinek sikerült angyallá válnia, és kinek ördöggé...

Az anime grafikailag szép, és megfelelően van kidolgozva a történethez, jól visszaadják az élénk színek a hangulatot. A zene nem különösebben domináns (de az opening kiemelkedően aranyos), de amennyire szükséges annyira jó, és illeszkedik a sztori vonalához.
Könnyes nevetésre lehet számítani ha az ember elkezdi nézni, mert Misha ügyetlenkedésein és a sok-sok félreértésen és szerelmi kavarokon kívül a karakterek eredetisége is nagyon sokat dob a PitaTen hangulatán. Sajnos itt is el kell azonban mondani, hogy a manga hangulatát viszont nem tudta visszaadni, az jóval komolyabb, és bár rengeteg vicces SD kép van benne, a tüneményességét és a kicsit titokzatos fílingjét, valamint a történet végén a csattanót egyszerűen lespórolták az animéből. Ezek miatt csak 8-asra értékelem, de ha nem ragaszkodik valaki a mangához ill. jobban szereti a tiszta vígjátékokat lelkizések nélkül, úgy biztos hogy az anime jobban megragadja a szívét ^_^.
Írta: MaKo
MaKo értékelése: 8 (nagyon jó)
2004.10.12.
31326 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

PitaTen © Madhouse

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.