×

Regisztráció

Anime: Sword Art Online

Sword Art Online (TV, 2012)

ソードアート・オンライン

Hossz: 25 rész
Műfaj: akció, romantikus, dráma, fantasy, kaland, sci-fi, thriller, seinen

Rendezte: Itou Tomohiko
Eredeti mű: Kawahara Reki
Karakter dizájn: Adachi Shingo
Zene: Kajiura Yuki
Stúdió: A-1 Pictures

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (14 szavazat, átlag: 7.64) részletek


Hozzászólások:
Én azt gondolom, hogy a negatív véleményeknek is megvan a helyük, és nemcsak arról kell írni, ami tetszett, hanem arról is, amit nem. Igyekeztem úgy összeírni a véleményemet, hogy ne tűnjön trollkodásnak, és hogy van indok arra, hogy miért nem tetszett az anime.
Az tetszik, hogy van egyéni értékrended, mely alapján értékelsz animéket.
#6 | 2018.02.03. | írta: supermario4ever
Sokszor arra gondolok, milyen jó lenne, ha az olvasóink inkább azokról az animékről írnának ennyit, amik tetszettek nekik, és nem azokról, amik nem. Akkor talán nem nagyrészt csak én írnék ismertetőket :)
A témához csak annyit, hogy szerintem sokan irreális elvárásokat támasztanak az animék iránt, én úgy gondolom, - hogy a régi hozzászólásra utaljak - ha az ember "veterán", kezelje helyén a műfajt, és ne várja el, hogy minden második elébe kerülő sorozat egyedülálló lesz és katarzist fog okozni. Ha valami szórakoztató, akkor oké. Ha nem, hát nem nézem tovább. Nem hiszem, hogy ennél tovább kellene bonyolítani a dolgokat :).
#5 | 2018.02.03. | írta: Hikari
No azért nem kell kritizálni azt, akinek tetszett az anime, de az tény, hogy én is azok közé tartozok, akinek nem tetszett. A hangulata miatt nézette magát, de a legnagyobb hibája az, hogy sokkal többnek mutatja magát, mint ami valójában. Sajnos igaz az, hogy a dramaturgia rettenetes, és az, hogy Kirito állandóan hősnek mutatta magát, inkább szánalmassá tette őt. Nagyban jelzi a dramaturgia minőségét, hogy poénból mindig a negatív hősnek drukkoltam, és jót nevettem magamban azon, hogy "kínozza" Asunát, pont azért, mert Kirito annyira szánalmas volt, hogy úgy voltam vele, hogy tanuljon egy kis leckét az életről. A főellenség, Sugou is borzasztó volt. Azzal előállni, hogy elveszi Asunát feleségül, isten lesz, és a világ ura? Az ilyet bezárják az elmegyógyintézetbe, és kényszerkezelés alá vetik. Aztán olyan könnyen kicsinálta Kirito, hogy unottan, egykedvűen néztem végig a "harcot". Most el kéne dönteni, hogy komoly animét csinálunk komoly mondanivalóval, és akkor a főellenség indítéka és célja is legyen sokkal komolyabb, vagy lemegyünk egy Super Sentai (vagy Tokusatsu) élőszereplős sorozat szintjére, de akkor mindent a helyén kezelünk.

Láttam annak idején a sorozatot, de újra megnéztem, mert egyrészt meg akarom nézni a második évadot, másrészt meg remélem, hogy másképp fogom most látni, de rettenetesen csalódott vagyok. :( A hangulata volt, ami miatt nézette magát, de amúgy a dramaturgia úgy hazavágta az egészet, mint annak a rendje.
#4 | 2018.02.03. | írta: supermario4ever
1. lásd: "Bűnös gyönyör". Mint amikor megnézem minden évben újra Arnold-al a Hull a pelyhest ;) Amúgy Neked, mint már igazi anime veteránnak, igazán feltűnhet a sík hülye dramaturgia + a mindenhonnan ollózott tartalom.
2. Mi? Hol? Merre nyilatkoztam ilyet?
#3 | 2013.08.29. | írta: Vajk
1. Ha ez első perctől rossz, minek nézted végig, ha nem tetszett?
2. Csak mert neked nem tetszett, ezért az ismertető is nyilván rossz. Szűk látókörűség rulz.
#2 | 2013.08.07. | írta: Hikari
Egy igazi veretes fos az első perctől. Bűnös gyönyör volt minden egyes epizód :D
#1 | 2013.07.21. | írta: Vajk
Hozzászólás írásához jelentkezz be.