×

Regisztráció

Anime: Tamayura ~Hitotose~

Tamayura ~Hitotose~ © Satou Junichi • TYO Animations

Tamayura ~Hitotose~ (TV, 2011)

たまゆら~hitotose~

Hossz: 12 rész
Műfaj: hétköznapi

Rendezte: Satou Junichi
Eredeti mű: Satou Junichi
Írta: Satou Junichi
Karakter dizájn: Iizuka Haruko
Zene: Nakajima Nobuyuki
Stúdió: TYO Animations

Hivatkozások: ANN, AniDB

Kapcsolódó címek:
Tamayura (OVA, 2010)

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 7.00) részletek

Tamayura ~Hitotose~ © Satou Junichi / TYO Animations
A Tamayura főszereplője egy fiatal lány, Sawatari Fu, aki anyukájával és kisöccsével egy vidéki kisvárosba, Takeharába költözik édesapja halála után. A városba, ahol édesapja felnőtt, és ahol Fu gyerekkorában járt utoljára. A félénk és kissé bizonytalan Fu itt kezdi a középiskolát, ismét találkozik gyerekkori játszótársával, Kaoruval, és hamarosan összebarátkozik két másik lánnyal, a csendes Maonnnal és a hiperaktív Norie-vel. Ettől kezdve ők négyen jó barátok lesznek.
Fu örökölte édesapjától fényképezőgépét és a fényképezés iránti szenvedélyét, így a régi kamerát mindenhová magával viszi, hogy megörökítse a számára fontos pillanatokat.

A Tamayura sorozatból először egy rövid kis 4 részes OVA jelent meg, majd ezután következett a folytatás a 12 részes TV sorozat személyében.
A sorozat több időt szentel a szereplők múltjának bemutatására, betekintést kapunk Fu múltjába, mielőtt Takeharába utazott volna, és akkori legjobb barátnőjét, Chihirot is megismerjük. Szintén új szereplő a szemtelen lány, Komachi, aki Fu kisöccsének, Kou-nak az osztálytársa, és titokban érzelmeket táplál a mit sem sejtő Kou iránt. Emiatt ő és Norie folyton veszekednek.
Míg az OVA főszereplője egyértelműen csak Fu volt, a TV sorozatban nem csak ő és a fotózás a központi téma. Időközben a többi lány is rátalál a maga hobbijára, sőt, kitalálják, hogy közösen szerveznek egy kiállítást a kisvárosban az általuk készített dolgokkal, és ezzel mindannyian tesznek egy lépést az álmaik megvalósítása felé.

Akárcsak az OVA, a Tamayura TV is aranyos, nyugodt sorozat tele apró hétköznapi eseménnyel a lányok életéből, lágy színekkel, nosztalgikus hangulattal átszőve.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2013.08.02.
36098 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Tamayura ~Hitotose~ © Satou Junichi • TYO Animations

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.