×

Regisztráció

Anime: Kotoura-san

Kotoura-san © Enokids • AIC Classic

Kotoura-san (TV, 2013)

琴浦さん

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, romantikus, dráma, iskolai élet, thriller, pszichológiai

Rendezte: Oota Masahiko
Eredeti mű: Enokids
Írta: Aoshima Takashi
Karakter dizájn: Oosumi Takaharu
Zene: Misawa Yasuhiro
Stúdió: AIC Classic

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (5 szavazat, átlag: 7.60) részletek

Kotoura-san © Enokids / AIC Classic
Kotoura Haruka azzal a különleges képességgel született, hogy képes olvasni az emberek gondolataiban. Így már kislányként beilleszkedési problémái voltak, hiszen mások titkos, hátsó gondolatait őszintén kimondva folyton csak ellenségeket szerzett magának. Harukát gyerekként hazugként bélyegezték meg, a gyerekek kiközösítették, a felnőttek pedig félni kezdtek tőle. Édesanyja számtalan pszichiáterhez fordult segítségért, de eredménytelenül. Végül Haruka ellen fordultak saját szülei is, családja széthullott, és a kislány magára maradt.
Haruka 15 évesen, immár középiskolásként egyedül él, szándékosan elzárkózva az emberi kapcsolatoktól. A kezdődő iskolaév első napján fásultan foglalja el a helyét, ignorálva osztálytársai és a tanár megvető gondolatait. És ekkor történik valami, amire Haruka nem számított. A mellette ülő fiú kedvesen köszön neki, és gondolataiban Haruka nem lát sem ellenszenvet, sem lenézést. A fiú Manabe, egy kissé üresfejű, de kedves srác, aki első perctől fogva barátkozni szeretne vele. És ahogy ketten jobban megismerik egymást, Haruka egyre jobban feloldódik a fiú közelében, akinek ugyan időnként perverz gondolatok járnak a fejében, de önzetlen és jószívű, és mindig segíteni szeretne Harukának.
Nem sokkal később kiderül, hogy az iskolának van egy klubja, ami a különleges pszichikai képességeket kutatja és népszerűsíti. A klubvezető, Yuriko hamarosan becserkészi Harukát és meginvitálja a klubba, ahol új barátok és élmények várnak rá. És életében először Haruka barátokat szerez, akik nem szörnyetegként kezelik őt. De persze képességének köszönhetően további megpróbáltatások is várnak rá...

A Kotoura-san eredetileg az Enokids művésznév alatt dolgozó mangaka négykockás romantikus mangájaként jelent meg, és egy egészen érdekes anime sorozat készült belőle.
A történet sokszor erősen drámai, rögtön az elején Haruka gyerekkorának bemutatása a szezon legdrámaibb első epizódját eredményezte, könnyet csalva minden jóérzésű animerajongó szemébe. De nem csak dráma, hanem emellett vígjáték is, méghozzá ahol kell, ott tényleg vicces, bár a két műfaj között gyakran igen éles a váltás.
A Kotoura-san egyszerű, de hatásos drámai elemekből építkezik, - hiszen nem kell lélekbúvárnak lennünk ahhoz, hogy átérezzük a kitaszított Haruka helyzetét -, és ismerős vígjáték-sémákat használ, mint Manabe perverz gondolatai, amiket Haruka persze rögtön kiolvas. Az eredmény egy egyenes, közvetlen és szókimondó sorozat, amely nincs túlbonyolítva sem történetben, sem lélektanilag, mégis az egész valahogy jól összeáll egy élvezhető, kerek egésszé.
A karakterek külön-külön is érdekesek, Haruka és Manabe első perctől szerethetőek, de lassanként a többieket is jobban megismerjük. Együtt pedig igazán jó alapot adnak a vígjátékhoz és drámához egyaránt. Emellett a seiyuu-alakítások is nagyszerűek.
A végeredmény egy szerethető sorozat lett egy nehéz sorsú kislányról, akinek a klubtagoknak és főleg Manabének köszönhetően szebbé válik az élete.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2013.08.25.
28306 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Kotoura-san © Enokids • AIC Classic

Hozzászólások:
Tetszett,köszönöm!
#2 | 2015.06.15. | írta: Sikunuwe
Kicsit becsapós. Sötét drámának tűnik az elején pedig remek komédia. Én az utóbbiakat kedvelem, így nagyon tetszett. :)
#1 | 2013.09.03. | írta: Eaven
Hozzászólás írásához jelentkezz be.