×

Regisztráció

Anime: Robin Hood no Daibouken

Robin Hood no Daibouken © Tatsunoko

Robin Hood no Daibouken (TV, 1990)

ロビンフッドの大冒険

Robin Hood's Great Adventure

Robin Hood

Hossz: 52 rész
Műfaj: akció, romantikus, dráma, kaland, történelmi, természetfeletti, shounen

Rendezte: Mashimo Koichi
Írta: Kawasaki Hiroyuki, Chiba Katsuhiko, Watanabe Mami, Watanabe Seiko, Ito Tsunehisa
Karakter dizájn: Kawazaki Hiroyuki, Ito Tsunehisa
Zene: Iwazaki Fuminori, Iwazaki Yasunori
Stúdió: Tatsunoko

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Robin Hood no Daibouken © Tatsunoko
Sok száz évvel ezelőtt járunk Angliában, ahol a gonosz és hatalomvágyó Alwine, Nottingham bárója felgyújtatja a Huntington kastélyt, és megöli minden lakóját. Csak a család fia, Robin, valamint unokatestvérei, Will, Winifred és Barbara tudnak megmenekülni a vérengzések elől. A fiatalok a sherwoodi erdőbe menekülnek, ahol hamarosan összetalálkoznak egy csapat banditával, akiket Little John vezet. Robin és Little John között hamarosan harcra kerül a sor, amelyet azonban megzavar az, hogy foglyul ejtik Lady Marion Lancestert, akibe mind Robin, mind Little John szerelmes. A két csapat félreteszi ellentéteiket, hogy megmentsék a lányt, és leszámoljanak Lord Alwine-el, felszabadítva ezzel Angliát. De vajon sikerül?

Nos, egy újabb anime, amit szerintem elsősorban az idősebb animések ismerhetnek, merthogy nálunk az 1990-es évek közepe táján adták, ha jól emlékszem talán az RTL Klubon. 1990-es animéről lévén szó, a grafika nem mai, de ennek ellenére igen tetszetős, illik az akkori kor animéihez. És szerintem még ma is megállja a helyét. A zenék illenek a történethez, az opening és ending pedig igen fülbemászó.

A történetről annyit, hogy a jól ismert Robin Hood történetet viszi végig néhány változtatással és pici mágiával, de ez egyáltalán nem válik az anime kárára. Sőt, olyannyira jól beleillik, mintha mindig is ott lett volna a történetben a varázslat. A történet lassan bontakozik ki, van idő mindenkit alaposan megismerni, megszeretni, megutálni, mert közömbösek szerintem senki iránt nem tudunk lenni. A jellemfejlődés is megfigyelhető, van aki gonoszból válik jóvá, van aki jóból gonosszá, ahogy a történet megkívánja. Vannak itt hatalmas csaták, veszélyek, ármány, gyűlölet, szerelem, harc az igaz szerelemért, minden, ami egy jó középkori animéhez kell. Én bátran ajánlom mindenkinek, kezdőknek, haladóknak, régi és új animéseknek is ezt a kis animét. Fogyasszátok egészséggel!
Írta: Andro
Andro értékelése: 9 (kitűnő)
2013.11.28.
34677 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Robin Hood no Daibouken © Tatsunoko

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.