×

Regisztráció

Anime: Yuyushiki

Yuyushiki © Mikami Komata • Kinema Citrus

Yuyushiki (TV, 2013)

ゆゆ式

Hossz: 12 rész
Műfaj: vígjáték, hétköznapi, iskolai élet

Rendezte: Kaori
Eredeti mű: Mikami Komata
Írta: Takahashi Natsuko
Karakter dizájn: Tabata Hisayuki
Zene: Sakai Asuka
Stúdió: Kinema Citrus

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 6.67) részletek

Yuyushiki © Mikami Komata / Kinema Citrus
A Yuyushiki eredetileg Mikami Komata négykockás képregényeként jelent meg, ez alapján készült a TV sorozat.
A történet három középiskolás lány, Yuzuko, Yukari és Yui iskolai hétköznapjairól szól. A lányok egy délután felfedezik a számítógépes klub termét, ami az elballagott harmadévesek után, új tagok híján üresen áll. Az aprócska klubterem három székkel és két számítógéppel felkelti a lányok érdeklődését, és végül ők hárman a klub tagjai lesznek. Ettől kezdve délutánonként a tanórák után beülnek a kis terembe, és egy véletlenszerűen kiválasztott témának utánajárnak az interneten, majd összegzik a megszerzett információkat. Persze mindezt a komolyság legkisebb szikrája nélkül, teljesen kötetlenül, kiragadva a számukra érdekes vagy vicces dolgokat az adott témáról, különféle elvont poénokat kreálva.
Igen, még egy anime, ami a "középiskolás lányok hétköznapi és vicces kalandjai"-vonalat viszi tovább, azonban aki kedveli ez a műfajt, az nem fogja unni a Yuyushikit sem. Erről elsősorban a szereplők és az egyedi humor gondoskodnak.

Főszereplőink személyisége jól harmonizál egymással, melynek köszönhetően rengeteg vicces szituáció adódik közöttük.
Nonohara Yuzuko a csapat idétlen poéngyárosa, aki meglehetősen egyedi humorérzékkel van megáldva, emellett azonban a szokásos mókamester-karakterektől eltérően Yuzuko okos és igen jó tanuló is. Ez a párosítás aztán egészen kifinomult poénokat eredményez, amivel gyakran fárasztja a többieket (és a nézőket).
Hinata Yukari gazdag család sarja, álmodozó és kissé lassú, de könnyen átragadnak rá Yuzuko hülyéskedései, amikben örömmel vesz részt.
Ichii Yui magas lány, aki a legjózanabb hármuk közül, és ideális céltáblája annak, hogy a másik két lány szándékosan kétértelmű poénokkal ugratja őt (yuri felhangok, kizárólag poén szinten).

A legtöbb humor tehát Yuzuko elvont ötleteinek köszönhető, illetve annak, ahogy a lányok ugratják egymást, de nagyon viccesek azok a jelenetek is, amikor a lányok a klubban különféle témákra keresnek rá az interneten, és a talált információkból különféle poénokat alkotnak.
Kisebb-nagyobb szerepet kap még a lányok néhány osztálytársa, illetve a kedves tanárnő, akit megnyugtató kisugárzása miatt a diákok csak "anyu"-nak becéznek...
A sorozatra jellemzőek a fárasztó szóviccek, melyek sokszor még a feliraton sem adhatók át rendesen, valamint a lányok közötti idétlen vihogások, ami visszaemlékezve valóban nagyon jellemző erre a korosztályra.

A sorozatban nagyon jók a szinkronhangok, amik még jobban kihozzák a vicceket. Vidám, humoros (már annak, aki vevő erre a fajta humorra), könnyed sorozat. Tökéletes olyan alkalmakra, amikor az embernek komolyabb dologhoz nincs kedve.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2013.11.29.
34942 olvasás

Ismertető értékelése:
4.50 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Yuyushiki © Mikami Komata • Kinema Citrus

Hozzászólások:
Szerintem nagyon jó az anime, örömmel néztem végig.
#1 | 2013.12.14. | írta: Kilari
Hozzászólás írásához jelentkezz be.