×

Regisztráció

Anime: Nagi no Asukara

Nagi no Asukara © P.A. Works

Nagi no Asukara (TV, 2013)

凪のあすから

Nagi-Asu: A Lull in the Sea


Hossz: 26 rész
Műfaj: romantikus, dráma, fantasy

Rendezte: Shinohara Toshiya
Írta: Okada Mari
Karakter dizájn: Ishii Yuriko
Zene: Dewa Yoshiaki
Stúdió: P.A. Works

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (3 szavazat, átlag: 8.00) részletek

Nagi no Asukara © P.A. Works
A történet szerint az emberiség réges-régen a tenger mélyén élt, alkalmazkodva a vízi körülményekhez. Azonban az idők során az emberek nagy része a szárazföldi életet választotta, a földfelszínre költöztek, és lassanként a tenger mélyén élők lettek kisebbségben. Ők továbbra is elszórva élnek kisebb-nagyobb városokban a tengerfenéken.
Történetünk főhősei egy ilyen kis tengeri város, Shioshishio négy középiskolás diákja, akik gyerekkori jóbarátok. A két fiú, Hikari és Kaname, és a két lány, Manaka és Chisaki a tengeri iskola bezárása miatt arra kényszerülnek, hogy a közeli felszíni kisváros iskolájában folytassák a tanulást.
A beilleszkedés azonban nehezen megy, mert a felszíni és tengeri emberek életmódja merőben más, és egymásról meglehetősen keveset tudnak. Hikari provokálható természete pedig nem könnyíti meg a barátságkötést az új osztálytársakkal. Eközben Manaka barátságot köt egy felszíni fiúval, Tsumugu-vel, amit Hikari szintén nem néz jó szemmel.
Ahogy életük egyre jobban összefonódik a felszíni emberekével, újfajta érzéseket élnek át, új tapasztalatokat szereznek. És a négy fiatal hamarosan rájön, hogy a felszín és a tenger közötti kapcsolat sokkal bonyolultabb, mint ahogy azt bárki gondolta volna.

A Nagi no Asukara kellemes, kalandos-romantikus sorozat, mely egy ötletes, különös világot épít fel maga körül, és egy érdekes történetet mutat be a főszereplő fiatalokról, romantikus és fantasy elemekkel vegyítve. Már néhány rész után könnyedén magával ragadja a nézőt.

A történet, mint a hasonló korú főszereplőkkel rendelkező animék esetén, ezúttal is a felnőtté válás és első szerelem körül forog, de a sok érdekes mellékszereplőnek köszönhetően további témák és érzelmek széles skáláját is felvonultatja. A sorozat 26 részes formátumának köszönhetően megfelelő időt kapnak a szereplők és a történet is.
A sorozat reálisan mutatja be a barátság és az első romantikus érzelmek megjelenések konfliktusát, de előkerül a család és a hagyományok jelentősége, az emberiség és a természet viszonya is. A történet drámai része nem pusztán a romantikus érzelmekből fakad, hanem a változás és az állandóság konfliktusa, az emberiség alapvető megosztottsága is megjelenik.
A történet félúton egy érdekes fordulatot is tartogat, és egészen váratlan irányba megy el, a nézőknek izgalmas perceket tartogatva.

A Nagi no Asukara frissességét, egyediségét elsősorban az érdekes és gondosan felépített világ adja. Az alkotók ezt a tenger és szárazföld közötti furcsán megosztott világot szépen felépítik és aktívan felhasználják a történet kialakításához, a szereplők konfliktusaihoz.
A kellemes, tengeri hangulatot idéző városok a legapróbb részletekig gondosan kidolgozottak, nem csak a természeti elemek és fények, de a városképek, az épületek is nagy hangsúlyt kaptak mind a felszíni, mind a vízi világ esetén. Az anime jellegzetessége a tengert idéző építkezési stílus, a domináns kék színhasználat tengeri motívumokkal, ami egy kicsit a modern görög építészetre hasonlít.

A Nagi no Asukara kalandos, romantikus, szerethető anime, mely néhol könnyed és vidám, máskor melankólikus és drámai. Szép képeivel és érdekes világával könnyen megkedvelhető sorozat.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 8 (nagyon jó)
2014.06.16.
56493 olvasás

Ismertető értékelése:
4.00 (jó), 1 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Nagi no Asukara © P.A. Works

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.