×

Regisztráció

Anime: Night Head Genesis

Night Head Genesis © George Iida • Fousome Co. Ltd.

Night Head Genesis (TV, 2006)

ナイトヘッドジェネシス

Hossz: 24 rész
Műfaj: akció, dráma, kaland, pszichológiai, természetfeletti, shounen

Rendezte: Takeuchi Yoshio
Eredeti mű: George Iida
Írta: Murata Masahiko
Karakter dizájn: Furuse Noboru
Zene: Umebayashi Shigeru
Stúdió: Fousome Co. Ltd.

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Night Head Genesis © George Iida / Fousome Co. Ltd.
"Azt mondják, hogy az emberi agy 70%-a kihasználatlan. Ha egy ember hatalmas erőt birtokolna, akkor elképzelhető, hogy képes lenne használni agyának ezt a területét. A kihasználatlan területet nevezik Night Head-nek."

Kirihara Naoto és öccse, Naoya nem átlagos gyerekek. Naoto kiskora óta pszichokinetikus képességekkel rendelkezik, és ha dühös, bármit fel tud robbantani. Naoya pedig egy érintéssel képes meglátni mások legnagyobb félelmét és fájdalmát, ezért sosem ér hozzá máshoz, mint a bátyjához. Szüleik attól való félelmükben, hogy a gyerekek egy nap bánthatják őket, a fiúkat egy laboratóriumnak adják. Naoto és Naoya eleinte próbálnak megszökni, de végül éveket töltenek a helyen, majd felnőttként távoznak. Ám valami történik a világban, aminek talán köze lehet a két fiúhoz. Vagy éppen ők lesznek azok, akik megakadályozhatnak egy katasztrófát? Vajon mi készül? És mi köze van ehhez Naotonak és Naoyához? Kik azok a különös emberek, akik mindent megtennének, hogy elkapják és megöljék őket? Aki megnézi az animét, többé-kevésbé választ kap a kérdéseire.

Az anime első érdekessége, hogy sok más társától eltérően nem egy manga alapján készült, hanem az 1992-es Night Head című japán dorama adaptációja. A másik szembeötlő dolog, hogy olyan, mint opening, itt nem létezik, mindössze az agyról szóló szöveg hangzik el minden epizód elején. Egyébként egy nagyon jó kis animéről van szó, ami tele van akcióval, drámával, érdekes jellemekkel. Különösen Naoto és Naoya karaktere, valamint a köztük levő rettentően erős testvéri kapcsolat van szépen megjelenítve, miközben azt boncolgatják, hogy vajon mivel is jár egy különleges képesség. Az animáció is gyönyörű, ahogy a háttérzenék és az endingek is. Az egész történetben inkább a sötétebb színek dominálnak, ami jól illik a történet komor hangvételéhez. Ennyiben talán ki is merülnek a pozitívumok, mert az animének negatívuma is van azért.

Először is, az animének nincs igazán vége. Igazából az utolsó előtti pár epizódban kapunk valami lezárásfélét, aztán bedobtak még két epizódot, ami abszolút felesleges volt. Rengeteg kérdés így is nyitott marad, ami nagyon zavaró lehet, mert a néző választ várna rájuk. A másik pedig Fukami Shouko szereplése, aki igazából nem nagyon csinál semmit, mégis masszívan ott van a történetben, de jelentős szerepe nincs, bár különleges erővel ő is rendelkezik.

Nekem egyébként tetszett az anime, a negatívumok ellenére is, és bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti az akciódús, különleges képességes animéket.
Írta: Andro
Andro értékelése: 8 (nagyon jó)
2014.08.21.
26224 olvasás

Ismertető értékelése:
Nincs elég szavazat.
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Night Head Genesis © George Iida • Fousome Co. Ltd.

Hozzászólások:
Hozzászólás írásához jelentkezz be.