×

Regisztráció

Anime: Gingitsune

Gingitsune © Ochiai Sayori • Diomedea

Gingitsune (TV, 2013)

ぎんぎつね

Silver Fox


Hossz: 12 rész
Műfaj: hétköznapi, természetfeletti

Rendezte: Misawa Shin
Eredeti mű: Ochiai Sayori
Írta: Yamaguchi Hiroshi
Karakter dizájn: Matsumoto Mayuko, Ide Naomi
Zene: Katou Tatsuya
Stúdió: Diomedea

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések:
Nincs elég szavazat.

Gingitsune © Ochiai Sayori / Diomedea
Makoto 15 éves lány, aki apjával egy sintó szentély mellett lakik. Makoto apukája a szentély papja, Makoto pedig rendszeresen segít neki a kisebb-nagyobb munkákban a szentély körül.
A sintó szentélyeknek pedig megvan a maguk védelmező démona, aki valami állat képében jelenik meg, és közvetítőként szolgál az istenek és az emberek között. Ezeket a szellemeket pedig az emberek közül csak kiválasztottak láthatják. Mivel Makoto elhunyt édesanyja után a szentély jogos örököse, ő az, aki számára látható Gintaro, a kis szentély hatalmas, fehér róka-démona.
Makoto és Gintaro kisebb összezördüléseik ellenére is jó barátok, és szívesen segítenek a szentélyhez forduló emberek kisebb-nagyobb gondjai megoldásában.
Makoto hamarosan két új barátra is szert tesz az iskolájában, majd később megismerkedik egy zárkózott fiúval, aki szintén látja a szentélyek védelmezőit.

Az istenek és szellemek világa a japán kultúra ősi része, és számtalan anime témáját adta már korábban is (Natsume Yuujinchou, Mokke, Mushishi). Ezek közül a legtöbb a démonok és a szellemvilág sötét és félelmetes oldalát is bemutatja. A Gingitsune viszont inkább egy vidám, egyszerű hétköznapi-fantasy történet, mely elsősorban a szereplőire, barátságuk bemutatására helyezi a hangsúlyt.
A részek hangulata kellemes, elsősorban Makoto és barátai hétköznapi, iskolai életéből mutat be fejezeteket. A Gingitsune szereplői jól kitaláltak és érdekesek, ennek megfelelően barátságuk sem indul zökkenőmentesen. Érdekes nézni, ahogy a modern japán fiatal iskoláslányok hétköznapjai keverednek az ősi japán hagyományok és démonok világával, és ezzel együtt vicces és szívet melengető nézni a hatalmas, de lágyszívű Gintaro kapcsolatát Makotoval, aki igen fiatalon örökölte különös képességét.
Később a két új szereplő, Satoru és Haru kis drámát is visz a sorozatba, és természetesen nem maradhat ki egy igen halvány romantikus szál sem.
A Gingitsune így egy kellemes, elsősorban nyugtató hangulatú sorozat, melyhez ráadásként nagyon szép grafika is társul.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2014.09.18.
26792 olvasás

Ismertető értékelése:
5.00 (kiváló), 2 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Gingitsune © Ochiai Sayori • Diomedea

Hozzászólások:
Ez egy nagyon jó kis sorozat volt, nekem bejött. :)
#1 | 2014.10.01. | írta: Eaven
Hozzászólás írásához jelentkezz be.