×

Regisztráció

Anime: Yowamushi Pedal

Yowamushi Pedal © Watanabe Wataru • TMS Entertainment

Yowamushi Pedal (TV, 2013)

弱虫ペダル

Hossz: 38 rész
Műfaj: vígjáték, iskolai élet, sport, shounen

Rendezte: Nabeshima Osamu
Eredeti mű: Watanabe Wataru
Írta: Yoshida Reiko
Karakter dizájn: Yoshida Takahiko
Zene: Sawada Kan
Stúdió: TMS Entertainment

Hivatkozások: ANN, AniDB

Értékelések: (4 szavazat, átlag: 7.75) részletek

Yowamushi Pedal © Watanabe Wataru / TMS Entertainment
Onoda Sakamichi 15 éves animerajongó srác, vékonyka és szemüveges, és a középiskola első napján örömmel teker az iskolába régi biciklijén. Tervei szerint csatlakozni fog az iskola animeklubjához, ahol magához hasonló animerajongókkal barátkozhat. Az iskolába vezető meredek lejtőn felfigyel a tekerésére egy másik biciklis fiú, Imaizumi Shunsuke. Imaizumi versenybiciklijén mássza meg épp a dombot, és legnagyobb meglepetésére Onoda képes lépést tartani vele a nehéz emelkedőn még ócska régi biciklijével is. Imaizumi szerint Onoda különleges technikával rendelkezik, de bántja a büszkeségét, hogy egy amatőr képes szembeszállni vele. Másnapra kihívja a vézna fiút egy versenyre.
Onoda eddig csak főleg arra használta biciklijét, hogy a városba tekerjen animefigurákat és DVD-ket venni, ezzel is megspórolva a vonatjegyet. De nemsokára kiderül, hogy nem akármilyen tehetsége van a biciklizéshez, azon belül is a hegynek felfelé tekeréshez.
Így aztán Onoda az áhított animeklub helyett hamarosan sorsszerűen az iskolai bicikliklubban köt ki, és nem csak barátokat szerez, de megismeri az igazi bajtársiasságot, a sokszor ember feletti küzdelmet, az országúti versenykerékpározás világát.

A Yowamushi Pedal vérbeli shounen sportanime látványos versenybicikli-akcióval és némi humorral a megfelelő helyeken. Sportanimének megfelelően a sport szeretetét, a csapat összetartását és a versenyszellemet hangsúlyozza. Onoda szerény, vékony, egyszerű fiú, aki a sportnak köszönhetően barátokra talál és megtanul küzdeni.

A Yowamushi Pedal szerethetősége az izgalmas versenyeken kívül a karaktereknek is köszönhető. A sorozat emlékezetes szereplőgárdát vonultat fel a részek során, mindegyikük hosszabb-rövidebb időre középpontba kerül, megismerjük erényeiket és gyengéiket, biciklis múltjukat.
Először Onoda csapattársait ismerjük meg, a két vele egykorú, de tapasztaltabb fiú, Imaizumi és Naruko komoly versenyzőmúlttal rendelkeznek, egymással is folyton rivalizálnak, de közben jó barátok, és Onodát mindenben segítik. A három tapasztalt és komoly harmadéves pedig már igazi veteránnak számít, élő példaképet és bölcs útmutatást adnak az újoncoknak. A legtöbb rajongó kedvence a karizmatikus Makishima, aki Onodához hasonlóan az emelkedők bajnoka.
Később a többi rivális középiskolai csapat versenyzőit is jobban megismerjük, akik ellen főhőseink a nagy presztízsű, évente megrendezett Inter-High bajnokságon versenyeznek.
A sorozatban ugyanakkor rengeteg a shounen animés túlzás, szinte minden szereplőnek van valami irreális képessége, mely egyedivé teszi a kerékpározási stílusát. Néhány karakter is igen sarkított, sőt, esetenként bugyuta (lásd Izumida önimádata), illetve eltúlzott (mint Midousuji hüllőszerű viselkedése). Az ellenfelek személyisége sokféle, a versenyek alatt a baráti rivalizálástól az egészen aljas trükközésig minden előkerül.
Az izgalmas versenyzés látványos, jó minőségű animációval elevenedik meg a képernyőn. Miközben Onoda egyre többet tud meg a sportban használt eszközökről és technikákról, a laikus nézők is egyre több információt kapnak a versenybiciklizés fortélyairól.

A Yowamushi Pedal kisebb hibái ellenére is szórakoztató, és jó sportaniméhez méltóan bárki kedvét meghozhatja a sporthoz. Jól átadja a sokszor erő feletti teljesítményt, amit versenysportban produkálnak a versenyzők és hangsúlyozza a sportszerűséget és kitartást. Megmutatja, hogy még egy gyenge, szemüveges fiúból is lehet hős, ha kitartó és mindent megtesz a csapatért.
Írta: Hikari
Hikari értékelése: 7 (jó)
2014.09.27.
53532 olvasás

Ismertető értékelése:
4.67 (kiváló), 3 szavazat
Az értékeléshez jelentkezz be.

Képek:

Yowamushi Pedal © Watanabe Wataru • TMS Entertainment

Hozzászólások:
Ismertetője alapján tetszik, talán megnézem majd, ha leadják szinkronnal, mert még nem tudok japánul C: de igyekszem
#2 | 2015.01.28. | írta: Kilari
Mivel kedvelem a bringás sportot biztos megnézem de mondjuk így első ránézésre míg egy tour-n vagy pl. nálunk az Ironman-n vagy valamelyik körversenyen 20 napszemüveges bringásra jut egy oculus nélküli addig itt épp fordítva vagy s nem mellesleg az utcai szemüveg eléggé baleset veszélyes ráadásul rosszul töri meg a szelet és nagyon hamar kiszárítja a szemet. Szóval a kissrácnak jó formán tat vörös szemekkel kellett volna mindig célba érni. :P
#1 | 2014.09.29. | írta: ViharTáncos
Hozzászólás írásához jelentkezz be.